kwaliteitscontrole-schiphol-parkeren

Kwaliteitscontrole en ondersteuning: samen met de parkeerbedrijven

Geplaatst op 25 juli, 2021

Na meer dan een jaar coronacrisis is er op en rond Schiphol veel veranderd. Veel parkeerbedrijven hebben het lastig, hebben aanpassingen gedaan of zijn er zelfs helemaal niet meer. Aan de andere kant zijn er nieuwe bedrijven bij gekomen.

We houden de situatie al veel langer in de gaten, dus weten wat er speelt. Daarvoor spreken we met de parkeerbedrijven en ondersteunen we ze waar dat mogelijk is. Aan de andere kant zijn we reizigers van dienst, door die bedrijven juist goed in de gaten te houden.

De komende tijd zullen we extra kwaliteitscontroles uitvoeren. Gaan de chauffeurs (nog) netjes om met de auto’s en vertrekken de shuttlebussen regelmatig? We controleren of medewerkers de bedrijfskleding dragen en of klanten vriendelijk te woord worden gestaan. Daarnaast gaan we de bedrijven ondersteunen waar we kunnen, bijvoorbeeld als ze het plotseling weer erg druk krijgen.

Nieuwe kwaliteitscontroles

Met de nieuwe kwaliteitscontroles gaan we de parkeerbedrijven met ons Schiphol Parkeren Keurmerk opnieuw testen. Voldoen zij nog aan de hoge kwaliteitseisen die we stellen? En verdienen ze het daarmee om ons keurmerk te blijven voeren?

Daarnaast zullen we natuurlijk nieuwe bedrijven testen. Net als bedrijven die ons keurmerk nu nog niet hebben, maar mogelijk hebben verbeterd. Op die manier zorgen we voor een actueel overzicht van de betrouwbare parkeerbedrijven, waar je op een veilige en voordelige manier kunt parkeren.

Samenwerking en ondersteuning

Aan de ene kant zullen we de parkeerbedrijven (opnieuw) controleren. Zo werken we aan een compleet overzicht van betrouwbare parkeerbedrijven, waarmee je goed weet waar je aan toe bent. En blijken er bedrijven bij te zitten die het niet zo nauw nemen met de goede service? Of die zelfs ronduit slechte service bieden? Dan zullen we dat natuurlijk weer melden, zoals we ook de afgelopen jaren hebben gedaan.

Aan de andere kant krijgen we veel berichten van parkeerbedrijven die het lastig hebben. Daarom zullen we ze de komende tijd ondersteunen waar we kunnen. Dat doen we bijvoorbeeld bij de volgende situaties:

 • Te veel reizigers tegelijk
  Komen er ineens veel reizigers aan die hun auto willen (laten) parkeren? We ondersteunen waar we kunnen, bijvoorbeeld door auto’s aan te nemen of reizigers te vertellen waar ze precies moeten zijn. Op die manier ontlasten we de parkeerbedrijven die overlopen in hun reserveringen.
 • Extra auto’s op tijd afleveren
  Moeten er andersom auto’s teruggebracht worden naar de luchthaven? Of willen reizigers daarin weer graag wegrijden na de controle op eventuele schades? Daarin kunnen we uitstekend ondersteunen.
 • Shuttlebus net weg
  Is de shuttlebus vanaf de parkeerplaats bij Schiphol net weg? We rijden reizigers naar de vertrekhal op de luchthaven. Ze komen daar netjes op tijd aan, om in te checken en hun reis te vervolgen.
 • Geen chauffeur of shuttle beschikbaar
  Als er geen chauffeur of shuttle beschikbaar is kunnen wij inspringen. Zo zorgen we ervoor dat reizigers een zo positief mogelijke ervaring hebben als ze reizen via Schiphol.

Lees meer:

navigate_next Parkeren Schiphol vergelijken