geen-problemen-verwacht-parkeren-schiphol

Geen grote parkeerproblemen rondom Schiphol meer verwacht door parkeerbedrijven

Geplaatst op 10 april, 2020

Het ging de afgelopen jaren bijzonder goed voor de parkeerbedrijven rondom Schiphol. Vanaf 2017 staan de parkeerterreinen vol en lijken de bedrijven hun zaken goed op orde te hebben. Dat succes van de sector leidde helaas tot een vervelende ontwikkeling. Nieuwe parkeerbedrijven zagen hun kans om snel de zakken te vullen. Met boekingen door reizigers die geen plek meer konden vinden op de betrouwbare parkeerplaatsen. Er kwamen veel nieuwe aanbieders bij, die het helaas niet zo nauw namen met de service en richtlijnen.

Snelle opkomst malafide parkeerbedrijven

Betrouwbare parkeerbedrijven weten precies hoe ze hun organisatie moeten runnen. Door te letten op het aantal reserveringen, voldoende personeel aan te nemen en capaciteit te bieden voor alle te parkeren auto’s.

Drie zaken die de malafide aanbieders over het hoofd zagen. Of niet belangrijk vonden, waarmee ze hun klanten op een vervelende manier in de kou lieten staan. Ze boden hun parkeerplaatsen spotgoedkoop aan en kaapten daarmee klanten weg bij de bedrijven die al veel langer actief waren.

De bedrijven konden de beloften onmogelijk waar maken. Iets dat al bleek uit onze tests en beoordelingen, al bleek dat helaas niet voldoende om alle reizigers te waarschuwen. De media kreeg lucht van de problemen en berichtte uitgebreid over de parkeerproblemen rondom Schiphol.

Het waren de nieuwe parkeerbedrijven die de problemen veroorzaakten. Iets dat we samen met de betrouwbare aanbieders gelukkig aan de media hebben kunnen uitleggen. En waarvan we weten dat ze zijn vertrokken.

Geen problemen met parkeren bij Schiphol verwacht

De rotte appels zijn er inmiddels uit, al is dat logisch bij de start van het nieuwe seizoen. De winterperiode is traditioneel rustig, waardoor weinig nieuwe parkeerbedrijven op dat moment interesse hebben om hun diensten aan te bieden.

Toch is de verwachting dat zich dit jaar geen grote parkeerproblemen bij Schiphol vol zullen doen. Dat vroegen we aan een aantal van de parkeerbedrijven, die daarvoor 3 belangrijke redenen hebben:

  • Coronavirus
    De uitbraak van het Coronavirus en de problemen die daardoor ontstaan maken het onaantrekkelijk voor nieuwe aanbieders om hun diensten aan te brengen. Een geluk bij een ongeluk, dat garandeert dat er vooral betrouwbare parkeerbedrijven actief zijn als het virus eenmaal onder controle is.
  • Concurrerende prijzen
    De concurrerende prijzen bij steeds meer van de parkeeraanbieders maken het voor nieuwkomers lastiger om toe te treden. De lagere parkeertarieven laten minder ruimte voor grote winsten, die ze snel proberen te maken.
  • Aandacht in de media
    De media zitten er bovenop, als er nieuwe problemen ontstaan. Bovendien zorgen we er vanuit SchipholParkeren voor dat we die contacten goed gebruiken. We vertellen de media over problematische nieuwkomers, om de problemen eerder aan te pakken en te laten zien hoe de betrouwbare parkeerbedrijven de zaken goed op orde hebben.

Lees artikel:

navigate_next Parkeren Schiphol vergelijken