vertrekhal-3-schiphol

Let op: vertrekhal 3 op Schiphol dicht om asfalt te vernieuwen

Geplaatst op 08 juni, 2017

Haast niemand was ervan op de hoogte, maar Schiphol heeft de periode net voor de drukke zomer aangegrepen om het asfalt voor vertrekhal 1, 2 en 3 te vernieuwen. De luchthaven lijkt te zijn vergeten daar de parkeerbedrijven in de omgeving over in te lichten.

Ze helpen dagelijks honderden tot duizenden klanten goedkoop te parkeren bij Schiphol via shuttle parkeren op afstand of valet parking vanaf de deur voor de vertrekhal. Met name die laatste groep klanten kwam onlangs in de problemen, toen vertrekhal 1 en 2 niet bereikbaar waren vanwege het vernieuwen van het asfalt. Het asfalt daar is vernieuwd en de werkzaamheden zijn achter de rug, maar de problemen zijn nog niet voorbij.

Momenteel is de toegang tot vertrekhal 3 op Schiphol niet beschikbaar. De parkeerbedrijven houden er inmiddels rekening mee en hebben alternatieve oplossingen voor hun klanten. Aan de luchthaven heeft dat helaas niet gelegen, die ging er onaangekondigd mee aan de slag.

Onaangekondigd vertrekhal 1 en 2 dicht

Met name tijdens het vernieuwen van het asfalt voor vertrekhal 1 en 2 ontstonden er problemen. Tientallen parkeerbedrijven halen de auto’s van klanten daar op en brengen de auto’s daar weer terug na aankomst op de luchthaven. De ruimte is er altijd al schaars, maar vooral nu er ineens aan de weg gewerkt werd.

De parkeerbedrijven balen vooral van het gebrek aan enige aankondiging door de luchthaven, waardoor er geïmproviseerd moest worden voor klanten die gebruik maken van valet parking en zo soepel mogelijk naar de luchthaven door willen reizen.

Diverse parkeerbedrijven besloten hun klanten toch de goede service te bieden waarom ze bekend staan. Ze riskeerden parkeerboetes en kregen die ook, vanwege de strenge handhaving door de handhavers rondom Schiphol. Er lijkt onvoldoende rekening te zijn gehouden met parkeerbedrijven die hun klanten van dienst wilden zijn, om ze toch een zorgeloze parkeerervaring te kunnen bieden.

Reacties van de parkeerbedrijven

“Het was handig geweest van Schiphol om het aan te kondigen zodat we hier rekening mee konden houden. We hadden met z’n allen de chaos kunnen beperken”, aldus een chauffeur van Comfort Parking. Een collega-chauffeur van iParking vult aan: “Waarom doet Schiphol dit in een drukke periode waarin veel mensen op vakantie gaan en niet bijvoorbeeld in januari of februari?” Ook de directeur van Central Parking is er niet blij mee: “We hadden dit niet verwacht en zijn op het laatste moment genoodzaakt geweest om alternatieven te zoeken om de druk zo laag mogelijk te houden.”

Alternatieve oplossingen door parkeeraanbieders

De parkeeraanbieders hebben alternatieven gevonden om de problemen voor klanten die wilden parkeren bij Schiphol zoveel mogelijk te voorkomen. Er werd tijdelijk gebruik gemaakt van de ruimte voor vertrekhal 3.

Op dit moment wordt het asfalt voor vertrekhal 3 vernieuwd, maar hebben de parkeerbedrijven sneller voor een oplossing kunnen zorgen. Klanten wordt nu aangegeven dat de auto’s kunnen worden afgegeven voor vertrekhal 1 & 2 en dat dit ook de locatie is waar de chauffeurs de auto na de reis of vakantie weer zullen aanbieden.

Lees meer:

navigate_next Parkeren Schiphol vergelijken