swift-parking-gestopt

Malafide parkeerbedrijf Swift gestopt: bedrijf bestaat niet meer

Geplaatst op 13 juli, 2019

Parkeerbedrijf Swift Valet Parking bij Schiphol is een aantal keren negatief in het nieuws geweest. Het bedrijf was pas dit jaar gestart, maar kreeg al snel te maken met veel klachten van klanten. Inmiddels is het bedrijf gestopt en kan er gelukkig niemand meer een parkeerplaats boeken.

Swift Valet Parking werd opgericht door dezelfde eigenaar als die van Easyvalet. Het lijkt achteraf een poging geweest om de ‘zakken te vullen’ tijdens de drukke zomerperiode, om het bedrijf daarna te verkopen aan een ander parkeerbedrijf. Er is in ieder geval geen goede reputatie opgebouwd, om niet te zeggen een ‘slechte reputatie’.

Problemen met het parkeerbedrijf

Afgelopen jaar hebben we diverse meldingen en klachten over Swift Valet Parking ontvangen. Klanten klaagden over brutale chauffeurs en over schades aan auto’s. Bovendien kwamen er klachten van omwonenden en anderen uit de regio over het wildparkeren door de chauffeurs.

Het lijkt erop dat Swift Valet Parking zich niet aan de regels heeft willen houden, omdat het al wist dat het bedrijf vlot weer zou ophouden te bestaan. De auto’s werden geparkeerd rondom Hoofddorp, Sloten, Amsterdam en in de bermen bij sportscholen. De chauffeurs leken zich niet aan de belangrijke geldende regels voor het parkeren van auto’s te willen houden.

Als klap op de vuurpijl viel een medewerker van Swift Valet Parking in slaap achter het stuur. Hij vloog met de auto uit de bocht en werd opgepakt door de KNMR.

Failliet verklaard

Inmiddels is het bedrijf failliet verklaard. De eigenaar heeft de sleutels van de nog geparkeerde auto’s overgedragen aan Social Deal, omdat de parkeerplekken via die aanbieder zouden zijn verkocht. Volgens Social Deal gaat het om niet meer dan een onduidelijk briefje, waarop staat gekrabbeld waar de auto’s staan.

Central Parking hielp klanten

Central Parking geldt als een betrouwbare en ervaren aanbieder van parkeerplaatsen bij Schiphol. Het bedrijf heeft zich de zaak aangetrokken en heeft samen met Social Deal aan een oplossing gewerkt. De bedrijven hebben samen contact opgenomen met de tientallen gedupeerde klanten om hun auto’s op te sporen en netjes terug te brengen bij de eigenaren. Samen hebben ze op die manier veel (nieuwe) problemen rondom Schiphol kunnen voorkomen.

Waarom Social Deal zaken deed met Swift Valet Parking is niet goed duidelijk. Onder andere Groupon heeft aangegeven alleen nog samen te werken met parkeerbedrijven die in het bezit zijn van het Schiphol Parkeren Keurmerk. Central Parking bezit dat keurmerk en heeft met het handelen laten zien hart te hebben voor reizigers die hun auto bij Schiphol willen parkeren. Uiteraard houden wij de verdere afwikkeling in de gaten, net als de eigenaar die zowel Swift Valet Parking als Easyvalet startte om valet parking op Schiphol aan te bieden.

Lees meer:

navigate_next Parkeren Schiphol vergelijken