comfort-parking-minder-schadeclaims

Ook fors minder schadeclaims bij Comfort Parking dankzij nieuwe aanpak

Geplaatst op 01 augustus, 2017

Comfort Parking heeft het goede voorbeeld van Central Parking gevolgd, om auto’s voor valet parking standaard bij het moment van inleveren rondom te fotograferen. Er ontstaat bij andere parkeerbedrijven helaas nog regelmatig gedoe over eventuele schades. Klanten geven aan de auto puntgaaf te hebben ingeleverd, terwijl ook de chauffeurs van de parkeerbedrijven zeggen geen schade aan de auto te hebben gereden.

Het zijn lastige discussies, waar Comfort Parking vanaf wilde zijn. Het bedrijf heeft daarom besloten om de auto’s altijd rondom te fotograferen. Op die manier is het altijd mogelijk om na te gaan of een bepaalde schade er al zat of dat deze is ontstaan tijdens de periode van valet parking.

Altijd foto’s van de auto

Veel klanten weten dat het belangrijk is om foto’s te maken als ze gebruik maken van de parkeerbedrijven bij Schiphol. Toch gebeurt dat lang niet altijd, niet in de laatste plaats omdat het een beetje ongemakkelijk en wantrouwend aan kan voelen om hierop aan te sturen.

Parkeerbedrijven kunnen zelf het initiatief nemen om dit een stukje gemakkelijker te maken, zoals Comfort Parking nu laat zien. Het bedrijf kiest er automatisch voor om alle auto’s altijd rondom te fotograferen. Dat gebeurt met flits, waardoor het ook in het donker mogelijk is om foto’s te maken en zelfs de kleinste schades goed te zien. Daardoor is er na afloop geen sprake meer van onduidelijkheid, want het valt eenvoudig na te gaan of een bepaalde schade al aanwezig was.

Succesvolle werkwijze voor twee parkeerbedrijven

Central Parking maakt hier al langer gebruik van en kwam er op die manier achter dat het aantal schadeclaims flink omlaag kon. Ze investeerden in het maken van de foto’s, waardoor de chauffeurs meer tijd kwijt waren aan het parkeren van de auto’s. Hier staat tegenover dat er veel minder sprake is van claims en onduidelijkheid of gedoe.

Comfort Parking besloot het goede voorbeeld te volgen en instrueerde de chauffeurs ook om altijd foto’s te maken van de auto’s die ze parkeerden voor de klanten. Dat heeft er ook bij dit parkeerbedrijf voor gezorgd dat het aantal schadeclaims een stuk lager ligt dan voorheen.

We zijn bij Schipholparkeren.com van mening dat ieder parkeerbedrijf dat valet parking aanbiedt dit zou moeten doen. Klanten hoeven er dan niet zelf over te beginnen, waardoor de drempel een stuk lager wordt. Dit kan veel gedoe en onduidelijkheid voorkomen, waardoor de kans groot is dat het vertrouwen in valet parking bij Schiphol toeneemt.

Lees meer:

navigate_next Parkeren Schiphol vergelijken