goedkoop parkeren bij schiphol

Twee weken valet parking voor €50: onrealistische goedkoop blijkt vaak duurkoop

Geplaatst op 10 januari, 2022

‘Speciale aanbieding! Twee weken valet parking bij Schiphol voor slechts €50.’ Dat klinkt te mooi om waar te zijn, is het niet? Als het zo klinkt is het risico groot dat het dit ook daadwerkelijk is. Pas daarom op met aanbiedingen die te mooi klinken om waar te kunnen zijn. De onrealistische goedkoop blijkt vaak duurkoop, vanwege slechte service, slechts omstandigheden, onervaren chauffeurs en tal van andere problemen.

We helpen je graag een goedkope parkeerplaats op Schiphol te vinden, maar vinden het ook belangrijk om realistisch te kijken naar de meest scherpe aanbiedingen. De parkeerbedrijven moeten kosten maken voor zowel de parkeerlocatie als de chauffeurs. Die moeten ergens terugverdiend worden, waardoor de aanbiedingen simpelweg niet té goedkoop kunnen zijn. Bedrijven die ver onder de gemiddelde prijzen duiken houden we extra scherp in de gaten. We komen er niet zelden achter dat die bedrijven ons Schiphol Parkeren Keurmerk niet waard zijn en dat we daar in een beoordeling niet anders dan kritisch over kunnen zijn.

Goedkoop parkeren bij Schiphol

Goedkoop parkeren bij Schiphol is voor veel mensen een belangrijke doelstelling, al was het maar om wat extra budget voor de vakantie vrij te houden. Dat snappen we heel goed en we bieden daarom ook graag de mogelijkheid om online parkeertarieven bij de diverse aanbieders te vergelijken. Dat betekent aan de andere kant niet dat het ook automatisch een goed idee is om altijd voor de allerlaagste prijs te gaan.

Op de website zorgen we voor een realistisch aanbod op basis van betrouwbare bedrijven. Pas daarom op met andere aanbiedingen die ver onder de gemiddelde prijzen duiken. Het risico bestaat dat de service er flink zal tegenvallen of dat er iets anders niet helemaal in de haak is.

Realistische aanbieding voor valet parking of lang parkeren

Ter voorbeeld, wat denk je dat het een parkeerbedrijf alleen al kost om de parkeerplaats op basis van valet parking aan te bieden? We zetten een paar kosten op een rijtje:

• Vergoeding voor de chauffeur Gemiddeld 1 uur voor heen en terug, inclusief wachttijd. Op basis van minimumloon zo’n €15

• Kosten voor de parkeerplaats Gemiddeld €2 – €5 per dag, afhankelijk van de locatie.

Dat betekent dat een parkeerplaats voor 15 dagen het parkeerbedrijf €45 – €90 zal kosten. Gemiddeld genomen gaat het om €60 voor 15 dagen parkeren, nog los van de andere kosten die het parkeerbedrijf heeft. Er is sprake van overhead- en beheerkosten, net als kosten voor marketing, voor de website en voor de gebruikte systemen om het terrein te beveiligen. Een aanbieding van €50 voor twee weken valet parking bij Schiphol zou dus betekenen dat het bedrijf er hoe dan ook op inlevert. Dit is onrealistisch en vormt daardoor een groot risico.

Expert reviews en ons Schiphol Parkeren Keurmerk

We hechten veel waarde aan een lage prijs om goedkoop bij Schiphol te parkeren, maar wel altijd op basis van goede service en maximale betrouwbaarheid. Daarom testen we alle parkeeraanbieders en schrijven we expert reviews over onze bevindingen. Daarmee zorgen we ervoor dat u een goed beeld krijgt van wat je kunt verwachten. Daarnaast reiken we het Schiphol Parkeren Keurmerk uit aan bedrijven die hun zaken goed op orde hebben. Dit biedt u de garantie dat je daar veilig kunt parkeren, op basis van de scherpe aanbiedingen die je online met elkaar kunt vergelijken.

Lees meer:

navigate_next Parkeren Schiphol vergelijken