rustig-jaar-parkeerbedrijven

Opvallend rustiger jaar voor parkeerbedrijven: geen overvolle terreinen

Geplaatst op 14 oktober, 2018

Parkeren bij Schiphol: vorig jaar was het haast onmogelijk tijdens de drukke zomerperiode. Dit jaar was dat heel anders, iets dat zowel parkeerbedrijven als reizigers en ook wij niet hadden verwacht. Er waren steeds voldoende parkeerplaatsen beschikbaar, uitgezonderd bij de meest populaire parkeeraanbieders die er beschikbaar zijn.

De uitgebleven topdrukte lijkt te maken te hebben met twee verschillende factoren. Het was heerlijk weer in Nederland en er kwamen veel nieuwe aanbieders bij. Daardoor bleken de extra parkeerterreinen die sommigen hadden gehuurd uiteindelijk niet nodig. Wel stonden de parkeerterreinen van een aantal van de populaire aanbieders helemaal vol, waardoor reizigers daar niet altijd terecht konden.

Twee oorzaken: warmer weer en nieuwe aanbieders

Het was om twee redenen een unieke zomer. Ten eerste was het warmer dan ooit, met grote droogte tot gevolg. Dat is nadelig voor de natuur, maar biedt reizigers de mogelijkheid om gewoon in eigen land op vakantie te gaan. Het bleek niet nodig om naar Schiphol te rijden, daar de auto te parkeren en naar een zonnige bestemming te vliegen. Daardoor waren er veel minder parkeerplaatsen benodigd dan vorig jaar, toen het tijdens de zomer ontzettend druk was.

Tegelijkertijd zijn er tal van parkeeraanbieders bijgekomen, niet in de laatste plaats vanwege de drukte van vorig jaar. Zij zagen hun kans schoon om zelf een parkeerterrein te openen en daar parkeerplaatsen aan te bieden.

Hoge verwachtingen bleken ongegrond

Er was sprake van hoge verwachtingen, zowel bij de nieuwe aanbieders als bij een aantal bestaande parkeerbedrijven. Zij hadden om de drukte op te vangen extra terreinen gehuurd, zodat ze dit jaar een goede omzet zouden kunnen draaien. Dat is in een aantal gevallen helaas niet doorgegaan, waardoor er meer dan voldoende plaatsen beschikbaar bleken om te parkeren.

Populaire parkeerbedrijven zaten helemaal vol

Toch was er niet overal plek om de auto te parkeren. Een aantal van de populaire parkeerbedrijven had de terreinen toch volstaan. Het gaat dan bijvoorbeeld om:

  • The Parking Crew (met de labels Total Care Parking en Airport Parking Services)
  • Parking Group Holland (Cheap parking, Sun Parking en P5 Parkeren)

Bij deze parkeerbedrijven parkeerden net als vorig jaar veel mensen, waardoor de parkeerplaatsen op het drukste moment tijdens de zomer waren uitverkocht. Of het aanbod na deze zomer komend jaar weer een beetje minder zal zijn is afwachten, waardoor het de moeite waard is om de parkeerplaatsen ruim vooraf te boeken. Bij voorkeur met ons Schiphol Parkeren Keurmerk. Wij checken de bedrijven voor lang parkeren bij Schiphol en voor valet parking, zodat u daar op een betrouwbare manier gebruik van kunt maken.

Lees meer:

navigate_next Parkeren Schiphol vergelijken