vol-parkeerterrein-p3

Drukte rond Schiphol: bijna alle parkeeraanbieders volgeboekt

Geplaatst op 06 augustus, 2017

Parkeren bij Schiphol is een stuk lastiger dan voorgaande jaren. Bijna alle parkeeraanbieders zijn volgeboekt, zelfs nadat ze extra ruimte hebben geregeld om meer auto’s kwijt te kunnen. Met name in de maanden juli en augustus blijkt het erg lastig om een parkeerplaats te vinden.

Hier bij Schiphol Parkeren bieden we het complete overzicht van betrouwbare parkeeraanbieders bij Schiphol. Zowel op korte afstand als iets verder weg, voor shuttle parking bij de luchthaven en voor valet parking bij Schiphol. We merken aan de vraag en het aanbod inderdaad dat het drukker is dan voorgaande jaren. Dit lijkt vooral te maken te hebben met het grote aantal reizigers, in combinatie met de vraag naar goedkope parkeerplaatsen.

Beschikbare parkeerplaatsen voor hoge tarieven

Er zijn nog wel een aantal parkeerplaatsen beschikbaar, al liggen de tarieven daarvan hoger dan gebruikelijk. De schaarste die er is ontstaan lijkt de prijs op te voeren. Het is daardoor lastig geworden om een goedkope parkeerplaats bij Schiphol te vinden, vooral in de drukste vakantiemaanden.

Ook op Schiphol zelf blijkt het lastig om een parkeerplaats te vinden. De luchthaven zelf heeft te maken met vergelijkbare problemen als de aanbieders daar net buiten. Dit betekent dat veel klanten moeite moeten doen om een locatie te vinden waar ze de auto kunnen parkeren. Vooral klanten die liever niet teveel willen betalen doen er verstandig aan om online een vergelijking te maken. Op die manier wordt het meteen duidelijk waar er nog plekken vrij zijn voor shuttle parkeren of valet parking op of bij Schiphol.

Website op slot en terrein bijgeboekt

De directeur Valet Parking bij iParking: “We hebben voor het eerst de website op slot moeten zetten. En dat terwijl we juist een groot extra terrein hebben gehuurd om meer auto’s te kunnen parkeren. Het is ongelooflijk wat er gebeurd. We kunnen de grote vraag naar parkeerplaatsen op dit moment niet aan.”

Het blijkt lastig om meer parkeerruimte beschikbaar te maken. De plekken die erbij komen zijn bovendien weer snel volgeboekt, waardoor een ander deel alsnog achter het net vist. De directeur vervolgt: “We merken dat ook andere parkeerbedrijven helemaal vol zitten voor de maanden juli en augustus. Dat lijkt prettig voor ons als aanbieders, maar we proberen zoveel mogelijk mensen een goedkope parkeerplaats bij Schiphol aan te bieden.”

Meer reizigers naar Schiphol

Uit onderzoek van RTL blijkt dat het aantal passagiers op Schiphol groter is dan ooit. Er waren niet eerder zoveel reizigers via de luchthaven. Bovendien zoeken steeds meer klanten naar een goedkope parkeerplaats net buiten de luchthaven. Zelfs P3 Lang Parkeren is op veel data uitverkocht. Alleen de duurdere valet parking opties van de luchthaven zelf zijn op een aantal data nog beschikbaar. De kosten liggen dan echter een stuk hoger dan bij de andere betrouwbare aanbieders in de directe omgeving van Schiphol.

Tip: boek na het boeken van de reis of vakantie meteen een parkeerplaats bij Schiphol. Dat biedt de beste kans op een goedkope parkeerplek.

Lees meer:

navigate_next Parkeren Schiphol vergelijken