wild-parkeren-hoofddorp

Parkeerbedrijf gestopt met wild parkeren: ‘was niet de bedoeling’

Geplaatst op 24 februari, 2022

Een tijd lang bleek er een parkeerbedrijf bij Schiphol actief dat auto’s wild parkeerde. Dat betekent dat de auto’s geparkeerd stonden op plekken waar die niet hoorden. Na onderzoek bleek dat het ging om een parkeerbedrijf voor valet parking, met een parkeerterrein in de Haarlemmermeer. Medewerkers van het bedrijf parkeerden de auto’s daar, omdat ze op die manier dichtbij een bushalte stonden. Dat bood chauffeurs de kans om weer makkelijk terug te reizen naar Schiphol en daar een volgende auto op te halen. Of om naar huis te reizen, aan het eind van de werkdag. Met name op rustige dagen zou dat uitkomst bieden.

‘Niet de bedoeling’

Het zou volgens het parkeerbedrijf nooit de bedoeling zijn geweest om de auto’s structureel op het (openbare) parkeerterrein in de Haarlemmermeer te parkeren.

Zowel klanten, omwonenden als de gemeente en andere parkeerbedrijven waren daar niet blij mee. De auto’s werden er onbeheerd achtergelaten, terwijl klanten grote bedragen betalen voor valet parkeren.

Een werknemer van het bedrijf in kwestie heeft ons zelfs verteld dat er weleens een auto ‘kwijt’ was terwijl de klant belde om door te geven dat het vliegtuig weer was geland. De werknemer had niet genoteerd waar de auto geparkeerd stond, dus die moest eerst gezocht worden. Het leidde tot een lange wachttijd en veel stress.

Parkeerbranche niet blij

Meerdere andere parkeerbedrijven zijn niet blij met een dergelijke gang van zaken. Zij proberen zowel valet parking als shuttle parkeren aan te bieden. Ze doen hun uiterste best om dat netjes te doen, bijvoorbeeld op parkeerplaatsen met bewaking.

Een malafide parkeerbedrijf dat de zaken niet op orde heeft straalt negatief af op de rest van de sector. Op die manier kunnen de parkeerbedrijven moeilijk een vuist maken tegen de officiële parkings van Schiphol, die vaak veel duurder zijn.

Wij houden het in de gaten

Bij Schiphol Parkeren houden we het parkeerbedrijf goed in de gaten. Het bedrijf heeft ons Schiphol Parkeren Keurmerk niet. Nu het bedrijf heeft aangegeven te stoppen met wild parkeren hopen we dat de rest van de branche er ook geen last meer heeft. Wij blijven er in ieder geval op letten. Als er opnieuw foute parkeeracties plaatsvinden zullen we dat natuurlijk melden.

Lees meer:

navigate_next Parkeren Schiphol vergelijken