wild parkeren schiphol

Parkeerbedrijf lijkt moeite te hebben met snelle groei na rustige coronaperiode

Geplaatst op 01 december, 2021

Door de coronacrisis was het lange tijd lastig om voldoende boekingen te verzamelen. De grote parkeerbedrijven bouwden hun capaciteit af. Er stonden nieuwe aanbieders op, die uiteindelijk in een aantal gevallen slechts rotte appels bleken. De grootste problemen daarmee zijn inmiddels weer achter de rug. Toch is er één parkeerbedrijf waarover we de laatste tijd regelmatig klachten krijgen bij SchipholParkeren.com. Het gaat om een bedrijf dat al veel langer actief is. Het blijkt lastig om weer op te schalen na de rustige coronaperiode.

Wild parkeren door overboekingen

Het parkeerbedrijf parkeerde de auto’s altijd netjes op het eigen terrein. Inmiddels ontvangen we regelmatig klachten over wild parkeren. Dat betekent dat de auto’s bijvoorbeeld staan op openbare parkeerplaatsen en bij tankstations, daar waar dat nadrukkelijk niet de bedoeling is.

Het lijkt erop dat het bedrijf te veel boekingen aanneemt via de website, nu de markt weer aantrekt. Het aantal reizigers neemt toe, dus er zijn meer plaatsen nodig om alle auto’s te kunnen parkeren. Dit kan het parkeerbedrijf nog niet goed aan. De groei verloopt sneller dan verwacht, waardoor de capaciteit nog niet op het oude niveau is.

Om ondanks de overboekingen toch alle auto’s te kunnen parkeren wordt er gebruik gemaakt van locaties die daarvoor niet geschikt zijn. We houden de signalen daarvan goed in de gaten, om vast te stellen wat er precies speelt en of reizigers daar last van hebben.

We krijgen signalen over een parkeerbedrijf dat wild parkeert. We zullen alle parkeerbedrijven binnenkort gaat testen hierop en daar binnenkort meer over berichten. Op die manier voorkomen we dat heel de branche hieronder moet lijden.

Geen Schiphol Parkeren Keurmerk

Het bedrijf in kwestie heeft niet ons Schiphol Parkeren Keurmerk. Dat kan ook niet, omdat alleen bedrijven die netjes omgaan met de boekingen en met de te parkeren auto’s dat keurmerk kunnen ontvangen. Als we merken dat een bedrijf met het keurmerk wild parkeert trekken we dit meteen in. Zo laten we online zo goed mogelijk zien welke bedrijven er betrouwbaar zijn, om daar zonder zorgen de auto te parkeren.

Een uitzondering geldt voor parkeerbedrijven die tijdelijk gebruik maken van andere betaalde parkeerplaatsen. Als ze meer aanvragen krijgen dan verwacht is dat soms de manier om klanten geen ‘nee’ te hoeven verkopen. Wij houden dan in de gaten of de auto’s netjes worden geparkeerd, of de faciliteiten voldoen aan de beloften en of anderen hier geen overlast door hebben.

Wij houden het in de gaten

De problemen lijken nog niet zo groot. We hebben een aantal eerste signalen ontvangen, die we wel goed in de gaten houden. Op die manier voorkomen we dat heel de branche hieronder moet lijden. Het gaat voorlopig om één parkeerbedrijf waarover we klachten ontvangen. Pas als de klachten serieuzer worden en als er geen oplossing lijkt te komen zullen we daar meer aandacht aan besteden en hier op de website voor waarschuwen. Tot die tijd adviseren we iedereen een parkeerbedrijf te kiezen dat ons Schiphol Parkeren Keurmerk heeft.

Lees meer:

navigate_next Parkeren Schiphol vergelijken