parkfly

Parkeerbedrijf Parkfly keert gemaakte schade aan de auto niet uit

Geplaatst op 17 oktober, 2017

Er is wat commotie ontstaan rondom het parkeerbedrijf Parkfly. Dit heeft te maken met schade die er aan een auto is ontstaan. Volgens het parkeerbedrijf niet tijdens het parkeren, volgens de eigenaar van de auto wel. Bovendien is er na de parkeeractie een schadeformulier opgesteld, al is ook daar wat onduidelijkheid over ontstaan.

Het lijkt een zaak die niet op de juiste manier is afgewikkeld, waardoor het nu lastig is om na te gaan wat er precies aan de hand is geweest. Het geeft wat dat betreft goed aan dat het belangrijk is om op voorhand altijd een rondje rond de auto te lopen en eventuele schade meteen te laten noteren. Alleen op die manier is het mogelijk om problemen achteraf te voorkomen.

Onduidelijkheid over schadeformulier

Volgens de eigenaar van de auto heeft een medewerker van Parkfly na afloop van de parkeeractie inderdaad geconstateerd dat er sprake was van schade. Samen met de eigenaar van de auto hebben ze een schadeformulier ingevuld, om vast te stellen wat er was gebeurd. Het zou gaan om schade die door een garagebedrijf vervolgens is vastgesteld op €740.

Het bleek echter te gaan om een niet-officieel schadeformulier. Het was geen Europees Schadeformulier en er is geen kopie gemaakt. Volgens de eigenaar van de auto omdat dit bij Parkfly niet mogelijk was, al is ook niet helemaal duidelijk wat daar is gebeurd. Feit is dat er geen kopie beschikbaar is en dat het niet gaat om een officieel formulier. Parkfly lijkt in z’n recht te staan om daar geen gebruik van te maken, hoe vervelend dat voor de eigenaar ook is.

Geen rondje om de auto gelopen

Parkfly stelt zich in dit geval behoorlijk formeel op en lijkt niet erg mee te willen denken met de klant. Daardoor is er een vervelende situatie ontstaan. De klant heeft te maken met schade aan de auto en Parkfly wil die schade niet vergoeden.

Het stelt Parkfly niet bepaald in een goed daglicht. Aan de andere kant lijkt er vooraf geen rondje om de auto te zijn gelopen. Het is een van de tips die we iedereen meegeven om de auto op een veilige en betrouwbare manier te parkeren. Bovendien maken verschillende parkeerbedrijven standaard foto’s van alle auto’s die ze parkeren, om eventuele onduidelijkheid achteraf zoals nu te voorkomen.

Camerabeelden van het parkeerbedrijf

Volgens de klant zijn er camerabeelden beschikbaar, waaruit zou kunnen blijken of de schade is ontstaan door toedoen van Parkfly. Het bedrijf wil die beelden echter niet beschikbaar stellen. Juridisch specialisten hebben via onder andere AvroTros Radar aangegeven dat het mogelijk moet zijn om die camerabeelden te vorderen. Aan de hand daarvan moet dan kunnen blijken wat er precies is gebeurt. En of het aan Parkfly is om de schade aan de auto van de klant te vergoeden.

Lees meer:

navigate_next Parkeren Schiphol vergelijken