fotos-valet-parking

Voorkom gedoe met valet parking: maak altijd foto’s van uw auto

Geplaatst op 08 augustus, 2018

Schade aan de auto, waarvan het parkeerbedrijf zegt dat het er al zat terwijl u ervan overtuigd bent dat dit nog niet het geval was. Het kan een hoop gedoe opleveren, terwijl u dat aan de andere kant gemakkelijk zou kunnen voorkomen. Ons advies? Maak altijd foto’s van uw auto, op het moment dat u die inlevert. En om het gemakkelijker te maken, geef vooraf alvast aan dat u dit zal doen.

Veel klanten weten dat het belangrijk is om foto’s te maken, maar komen er op het moment zelf toch niet aan toe. Ze geven de auto af aan de chauffeur, die er mee naar de parkeerlocatie rijdt. Dat lijkt allemaal goed te gaan, totdat de auto terugkomt en er een kras op een van de portieren blijkt te zitten. De eigenaar is ervan overtuigd dat die kras er nog niet zat tijdens het inleveren, terwijl de chauffeur zich ook van geen kwaad bewust is. Dat levert gedoe op, want wie gaat de schade betalen? Dit valt eenvoudig te voorkomen door tijdens het inleveren foto’s te maken vanuit alle hoeken.

Onbekende schade aan de auto verklaren

Zodra de auto terugkomt met een kras op het portier kan dat betekenen dat de chauffeur er wat onvoorzichtig mee is omgesprongen, maar dat hoeft niet het geval te zijn. De kras zou zelfs onderweg naar de luchthaven kunnen zijn ontstaan. Daarnaast is niet iedereen zich bewust van kleine schade op en rond de auto, die tijdens het terugkrijgen van de auto na valet parking bij Schiphol wel ineens duidelijk kan worden.

Soms rijden beide partners met de auto en veroorzaakt een van beiden per ongeluk schade zonder dat dit de ander meteen opvalt. Met name krassen op de achterportieren komen niet altijd meteen aan het licht, net als kleine deukjes voorop of achterop en schade aan de velgen. Het is dus goed mogelijk dat klanten er vanuit gaan dat ze een puntgave auto inleveren, terwijl er ondertussen al sprake is van wat kleine schade. Dit komt dan aan het licht als de auto weer terugkomt, waarbij het parkeerbedrijf de verdenking op zich gericht krijgt.

Foto’s maken bij inleveren

Onze tip als specialist voor parkeerbedrijven bij Schiphol? Maak altijd foto’s van de auto, in het bijzijn van de chauffeur. Gebruik daarvoor de verschillende hoeken en bij voorkeur een goede camera. Bekijk samen of er inderdaad geen sprake is van schade aan de voor- en achterkant, net als op de portieren en de velgen. Zodra jullie het daar over eens zijn kan de chauffeur de auto meenemen en zal er in ieder geval geen onduidelijkheid ontstaan.

Vooraf bespreken met parkeerbedrijf

Het kan op het moment zelf wat wantrouwend aanvoelen om foto’s te maken van de auto, op het moment dat u de sleutel aan de chauffeur geeft. De chauffeurs zijn professionals die daar dagelijks mee te maken hebben, maar toch voelt niet iedereen zich daar prettig bij.

Hoe u dat gemakkelijker kunt maken? Het is verstandig om al tijdens het reserveren of tijdens de verdere communicatie met het parkeerbedrijf aan te geven dat u graag foto’s zou willen maken. Op die manier bestaat daar geen onduidelijkheid over en weet u vanaf de beide kanten wat er staat te gebeuren. Dit maakt de stap een stuk kleiner, waardoor u netjes foto’s kunt maken en achteraf geen gedoe zal ontstaan als er sprake is van schade.

Lees meer:

navigate_next Parkeren Schiphol vergelijken