valet-parking-niet-doen

Parkeerbedrijven ontvangen strenge brief van gemeente Haarlemmermeer

Geplaatst op 29 juli, 2019

Parkeerbedrijven bij Schiphol hebben een strenge brief ontvangen van de gemeente Haarlemmermeer. Eerder dit jaar dreigde de gemeente dat bedrijven hun valet parking niet meer zouden mogen aanbieden op de luchthaven. Dat plan lijkt nu van tafel, maar er is wel sprake van strenge regels die de gemeente strikt zal gaan handhaven.

Enkele van de parkeerbedrijven hebben ons de brief toegestuurd, die we daardoor hebben kunnen lezen. De gemeente schrijft dat het voor de doorstroming op de luchthaven belangrijk is dat er niet geparkeerd wordt voor de vertrekhal. Het aanbieden van valet parking is toegestaan, als de bedrijven zich netjes houden aan de strenge regels die er gelden.

Boete van 15.000 euro

Het verbod op valet parking-diensten en de boete van 15.000 euro leidde begin dit jaar tot veel ophef bij de parkeerbedrijven bij Schiphol. Ze zijn zich van geen kwaad bewust, omdat ze zich (bijna allemaal) juist netjes aan de regels houden.

Wij van SchipholParkeren.com namen de proef op de som. We konden aantonen dat de bedrijven voor valet parking gemiddeld 267% korter aanwezig zijn op de luchthaven dan auto’s die worden gebruikt door vrienden en familie bij de Kiss & Ride. Daarmee laten de bedrijven inderdaad zien er op een goede manier mee om te gaan en zo min mogelijk overlast te veroorzaken.

SchipholParkeren.com in de media

Onder andere De Telegraaf en BNR pakte het nieuws op en nodigden ons uit als specialist en expert op het gebied van parkeren bij Schiphol. We vertelden over de situatie die er was ontstaan en de problemen die zowel Schiphol als de gemeente ervaren.

Het klopt dat het druk is voor de vertrekhal en de aankomsthal. Het is daar niet de bedoeling om lang te blijven staan. Toch lijkt het niet terecht om daar de parkeerbedrijven voor valet parking de schuld van in de schoenen te schuiven. Met de nieuwe brief en de strikte regels lijkt de gemeente valet parking toe te staan, mits de parkeerbedrijven er inderdaad niet te lang staan om auto’s op te halen en weer af te leveren.

Strengere handhaving op regels

In de brief valt onder andere te lezen dat de parkeerbedrijven alleen kort mogen stoppen, ze mogen er niet parkeren. Het is ook niet toegestaan om te wachten op de terugkomst van passagiers. In plaats daarvan moeten de chauffeurs buiten de luchthaven wachten, om naar de passagiers toe te rijden als zij buiten staan. Het zijn strikte regels die de gemeente streng zal handhaven. Op die manier zullen de gemeente en de parkeerbedrijven er gezamenlijk voor zorgen de vertrekhal van Schiphol zoveel mogelijk te ontlasten om een goede doorstroming van het verkeer in stand te houden. Of de boete van 15.000 euro voor een overtreding nog geldt wordt uit de brief helaas niet duidelijk.

Lees meer:

navigate_next Parkeren Schiphol vergelijken