qube valet parking

Vanwege bedrog gestopte Qube Valet Parking actief onder andere naam

Geplaatst op 15 juni, 2016

Qube Valet Parking kwam in juni 2015 al eens groot in het nieuws. Het parkeerbedrijf leek klanten te beduvelen en zorgde daarmee voor veel wantrouwen en annuleringen in de parkeerbranche. Joyriding, snelheidsovertredingen en privéritten naar de sportclub leidde tot verontwaardigde reacties en een uitzending van Groeten van Max. Qube Valet Parking is van het toneel verdwenen, maar het lijkt erop dat de eigenaar opnieuw van start is gegaan onder een andere naam.

Nieuw parkeerbedrijf van dezelfde eigenaar

We ontvingen bij Schipholparkeren.com onlangs een tip dat het nieuwe bedrijf een parkeerbedrijf is van dezelfde eigenaar als Qube Valet Parking destijds. We hebben hier zelf onderzoek naar gedaan en kunnen dit inderdaad bevestigen. Uit onze foto’s blijkt dat de oud-eigenaar opnieuw aan de slag is gegaan, deze keer onder een andere bedrijfsnaam.

Bevindingen SchipholParkeren.com

Uit ons onderzoek naar de aanbieder bij Schiphol blijkt vooral dat ze er alles aan doen om betrouwbaar over te komen. Dat is echter op een doorzichtige wijze gedaan. Er staan reviews uit maart op de website, terwijl het bedrijf officieel pas in Mei van start is gegaan. De foto’s die het bedrijf gebruikt van de zogenaamde parkeergarage zijn afkomstig van een Tsjechische parkeergarage. Een telefoontje naar het bedrijf bracht ons in contact met de oud-eigenaar die zelf de telefoon opnam. Bovendien ontvangen oud-klanten van Qube Valet Parking mailtjes van de nieuwe parking met aanbevelingen.

Verder valt in de ‘reviews’ over het nieuwe parkeerbedrijf de bekende schreeuwende en hysterische stijl van de oud-eigenaar (“TOP GA ZO DOOR”) te herkennen. Tenslotte geeft een foto op Facebook zogenaamd een geparkeerde auto bij de parking weer (‘Hier staat uw auto geparkeerd’). In werkelijkheid gaat het om een foto uit de parkeergarage van de Markthal in Rotterdam.

Betrouwbare parkeeraanbieder selecteren

Qube gaf in het verleden aan dat ze zeer betrouwbaar te werk gingen. Dat bleek in de praktijk totaal niet te kloppen. Het nieuwe bedrijf gebruikt min of meer dezelfde bewoordingen en probeert daarmee klanten te verleiden hun auto daar te parkeren. Valet parking van deze Parking lijkt minstens zo onbetrouwbaar als die van Qube destijds. We zien op de website van de Parking bijvoorbeeld dat zij auto’s zouden parkeren in de Jupiterstraat in Hoofddorp. In de praktijk worden de auto’s geparkeerd in de parkeergarage aan de Van Cleeffkade 15.

Bovendien hebben we foto’s kunnen maken van de eigenaar die een auto af komt halen voor valet parking. Net als een andere medewerker van het bedrijf draagt hij geen herkenbare werkkleding. Betrouwbare valet parking is te herkennen aan herkenbare werkkleding, kloppende informatie op de website en uiteraard een goede review bij ons op de site. Kijk goed of parkeeraanbieders het Schiphol Parkeren keurmerk hebben voordat u er een parkeerplaats reserveert of gebruik maakt van valet parking.

Lees meer:

navigate_next Parkeren Schiphol vergelijken