consumentenbond parkeren schiphol

Opvallend advies Consumentenbond te parkeren in woonwijken Hoofddorp

Geplaatst op 22 maart, 2016

De Consumentenbond adviseert reizigers hun auto te parkeren in woonwijken in Hoofddorp, wanneer zij vertrekken vanaf Schiphol. De bond biedt reizigers daarmee een mogelijkheid goedkoop te parkeren, het zou tot honderden euro’s helpen te besparen. Het is een opvallend advies, vooral omdat er rondom Schiphol tal van voordelige parkeeraanbieders beschikbaar zijn.

Tests en beoordelingen bij ons op de site helpen reizigers een keuze te maken uit de parkeeraanbieders, dankzij het Schiphol Parkeren Keurmerk valt er eenvoudig na te gaan welke aanbieders een veilige parkeerplaats bieden op basis van scherpe tarieven en een betrouwbare werkwijze. Het zijn belangrijke voordelen van een daarvoor bestemde parkeerplaats, waar de Consumentenbond zonder pardon aan voorbij lijkt te gaan. De Consumentenbond lijkt de veiligheid van de auto, betrouwbaarheid van de parkeerplaats en bovendien de reactie van buurtbewoners even vergeten te zijn.

Parkeren in Graan voor Visch

De Consumentenbond adviseert reizigers specifiek om te parkeren in de wijk Graan voor Visch in Hoofddorp. Het klopt dat die wijk op slechts 5 minuten afstand van station Hoofddorp ligt en dat reizigers snel op Schiphol staan. De Consumentenbond geeft er wel al bij aan dat het bij langere reizen misschien verstandiger is om gebruik te maken van de P+R terreinen in de omgeving, “het is dan wellicht geen goed idee de auto bij een vreemde voor de deur te zetten”.

De bewoners van de wijk Graan voor Visch in Hoofddorp zijn inderdaad niet blij met het advies van de Consumentenbond. “Zullen we dat eens even niet doen? Graan voor Visch staat al vol geparkeerd met auto’s” en “Als je er woont kan je al amper je eigen auto kwijt, daar hoeven we niet nog tig auto’s van reizigers bij te hebben” zijn veel gehoorde reacties van bewoners. Zij lijken aan te geven dat ze het advies van de Consumentenbond helemaal niet zien zitten.

Prooi voor autodieven

Als Schipholparkeren.com raden we het gebruik van woonwijken sterk af. Het maakt geparkeerde auto’s een gemakkelijke prooi voor autodieven. Met name ‘s nachts is er geen toezicht op de auto’s en het ontbreekt er aan een degelijke afsluiting van de parkeerplaats. Bovendien lijken de bewoners niet op de auto’s te zitten te wachten, waardoor zij in ieder geval geen oogje in het zeil zullen houden.

Daar komt bij dat er voldoende betaalbare parkeeraanbieders rondom Schiphol beschikbaar zijn. Door middel van ons Schiphol Parkeren Keurmerk kunt u eenvoudig nagaan waar u veilig kunt lang parkeren, waarbij de parkeerplaats daar daadwerkelijk voor bedoeld is. De terreinen zijn netjes afgesloten, er is bewaking voor het terrein aanwezig en u kunt gebruik maken van een handige shuttle parkeren of valet parking.

Lees meer:

navigate_next Parkeren Schiphol vergelijken