ergernissen-parkeren-schiphol

Parkeren op Schiphol: de 5 grootste ergernissen

Geplaatst op 02 maart, 2020

Ontspannen parkeren op of bij Schiphol, bij een betrouwbare parkeeraanbieder? We zetten de 5 grootste ergernissen van lang parkeren op of bij de luchthaven op een rij, zodat u goed weet waar op te letten.

5. Lang wachten op de bevestigingsmail

Er is niets zo vervelend al onzekerheid over de reservering die u zojuist heeft gemaakt. Een goed parkeerbedrijf gebruikt een automatisch reserveringssysteem, dat binnen een paar minuten een e-mail verstuurt met de bevestiging. We krijgen regelmatig meldingen van bezoekers die te maken hebben met lange wachttijden, waardoor ze niet goed weten of de reservering daadwerkelijk gelukt is. Vandaar dat we regelmatig zelf reserveringen maken, zodat we hier rekening mee kunnen houden in de beoordelingen van de verschillende parkeeraanbieders.

4. Telefonisch slecht bereikbaar

Daarnaast bellen we ze regelmatig op, met uiteenlopende vragen. Het gaat ons in de eerste instantie dan niet eens om de antwoorden daarop, maar vooral om de telefonische bereikbaarheid. De slechte telefonische bereikbaarheid vormt één van de 5 grootste ergernissen van parkeren op of bij Schiphol, vooral wanneer ze aangeven 24/7 bereikbaar te zijn. We bellen zelf regelmatig op, om dit aan te kunnen geven in de beoordelingen van parkeerbedrijven die we plaatsen.

3. Te laat voor valet parking

Kiest u voor valet parking? De chauffeur spreekt een datum, tijd en locatie met u af om de auto over te nemen. Doorgaans gaat het om een locatie voor de vertrekhal, ruim op tijd om uw vlucht niet te missen. Het is een grote ergernis dat chauffeurs niet op tijd zijn, zowel voor vertrek als wanneer u weer op de luchthaven bent aangekomen.

Bovendien hebben we in de reviews aandacht voor herkenbare kleding van de chauffeurs. Aan de hand daarvan kunt u ze gemakkelijker herkennen en een van de 5 grootste ergernissen tijdens parkeren op Schiphol voorkomen.

2. Overvolle shuttle bussen naar de luchthaven

Geen valet parking, maar besluit u de auto zelf te parkeren op basis van shuttle parkeren? Dan is er niets zo vervelend als een overvolle shuttle bus. Een aantal van de parkeeraanbieders rijden met slechts enkele busjes, waardoor die snel vol zitten. Het leidt niet bepaald tot een ontspannen vlucht of een ontspannen rit terug naar uw auto om weer verder naar huis of naar kantoor te rijden.

1. Bij terugkomst schade aan uw auto

De grootste ergernis bij het parkeren op of bij Schiphol is echter die van schade aan uw auto. Het is ontzettend vervelende wanneer er met de andere zaken wat misgaat, maar schade kan daadwerkelijk grote (en dure) gevolgen hebben. We controleren daarom extra goed hoe chauffeurs en parkeerbeheerders omgaan met de auto’s die er worden geparkeerd, bijvoorbeeld door middel van camera’s voor onze video reviews.

Lees meer:

navigate_next Parkeren Schiphol vergelijken