betrouwbaar parkeren schiphol

Vakantieseizoen staat voor de deur: welke parkeerbedrijven zijn betrouwbaar?

Geplaatst op 16 februari, 2022

Er staat een nieuw vakantieseizoen voor de deur. Dat betekent dat de parkeerbedrijven bij Schiphol als het goed is weer betere tijden zullen beleven. Ze hebben het de afgelopen jaren zwaar gehad door de coronacrisis. Door Covid-19 en de lagere reizigersaantallen hoefden er minder auto’s geparkeerd te worden.

Sommige bedrijven hebben hun deuren moeten sluiten, anderen zijn van locatie gewisseld en weer anderen zien juist kansen. Wij houden de parkeerbedrijven bij Schiphol goed in de gaten. Aan de hand daarvan kunnen we een aantal updates delen. Bovendien houden we weer goed in de gaten welke parkeerbedrijven hun diensten betrouwbaar aanbieden.

Een update: wat is er veranderd?

Er is veel veranderd in een paar jaar tijd. Sterker nog, de afgelopen maanden hebben er niet minder de 5 opvallende wijzigingen plaatsgevonden bij de parkeerbedrijven bij Schiphol:

 • Nieuwe locatie voor Quick Parking
  Quick Parking heeft een nieuwe locatie, namelijk in Aalsmeer. Dat ligt een stuk verder van de luchthaven dan voorheen het geval was. We gaan binnenkort testen hoe lang het rijden is naar de vertrekhal. En we houden natuurlijk in de gaten wat Quick Parking daarover zegt op de website.
 • Comfort Parking dichterbij Schiphol
  De vrijgekomen locatie van Quick Parking werd snel ingenomen, namelijk door Comfort Parking. Het bedrijf lijkt voldoende reserves te hebben om hiermee te investeren in een locatie dichterbij de vertrekhal. We zijn benieuwd of ze daarmee inderdaad goede service kunnen bieden.
 • 247 Parking van het terrein gezet
  Bij 247 Parking hangt de vlag er een stuk minder rooskleurig bij. Het bedrijf is van het terrein gezet, omdat niet aan de verplichtingen zou zijn voldaan. We hebben nog niet kunnen achterhalen wat er precies is gebeurd. Feit is dat het parkeerbedrijf het terrein niet meer mag gebruiken om auto’s te parkeren.
 • Parking4Schiphol verdwenen
  Ook Parking4Schiphol lijkt de crisis helaas niet te hebben overleefd. Het parkeerbedrijf biedt geen parkeerdiensten meer aan. Bovendien is er niets bekend over een eventuele doorstart of herstart.
 • EazzyPark op terrein van Cheap parking en Sun Parking aan de vertrekhal
  EazzyPark timmert juist flink aan de weg. Het bedrijf heeft de locatie van Cheap Parking en Sun Parking meteen aan de landingsbaan overgenomen. Tevens maakt het bedrijf gebruik van de locatie aan de Rijnlanderweg waar Central Parking voorheen auto’s parkeerde. Eazzypark is onder andere succesvol bij Eindhoven Airport.

Veel service voor een scherpe prijs

Een aantal van de parkeerbedrijven bij Schiphol geeft aan vooral meer service te willen bieden, voor een scherpe prijs. Het lijkt erop dat de bedrijven die zijn overgebleven vooral willen investeren in een goede naam. Dat zou heel de branche met parkeerbedrijven ten goede komen.

Wij houden de parkeerbedrijven in de gaten

Wij houden de komende periode in de gaten of dit daadwerkelijk het geval is. We zullen weer regelmatig auto’s parkeren om dit zelf te testen. Bovendien schrijven we expert reviews en blijven we controleren welke bedrijven in aanmerking komen voor ons Schiphol Parkeren Keurmerk.

Lees meer:

navigate_next Parkeren Schiphol vergelijken