parkeerbranche-schiphol

Parkeerbranche beter op orde: ‘de echte rotte appels lijken eruit’

Geplaatst op 15 juni, 2022

Parkeerbedrijven op Schiphol kregen voor en tijdens de coronacrisis te maken met een aantal cowboys. Die probeerden snel van de markt te profiteren, maar hadden hun zaken niet op orde. Die rotte appels lijken er nu uit, zo geven verschillende parkeerbedrijven ons aan.

Kort actief

De parkeerbedrijven die hun zaken niet goed op orde hadden bleven uiteindelijk maar kort actief. De meesten hebben het eerste jaar niet eens volgemaakt. De problemen waarover zowel de burgemeesters in de regio als de media berichtten zijn daarmee min of min vanzelf opgelost.

Wat over is gebleven is een aanbod van betrouwbare en bonafide bedrijven, die weten wat er nodig is om goede en goedkope parkeerplaatsen aan te bieden. Bovendien is het ‘wild parkeren’ flink afgenomen, waardoor de omgeving daar flink minder last van heeft.

Geen Schiphol Parkeren Keurmerk

Bij Schiphol Parkeren zijn we scherp op eventuele misstanden, waaronder het wild parkeren van auto’s. Dit betekent dat de auto’s op plekken worden geparkeerd waar dat niet is toegestaan. Het gaat om bijvoorbeeld openbare parkeerplaatsen en bij tankstations in de omgeving van Hoofddorp.

Bovendien kwam een aantal bedrijven snel bekend te staan om slechte bereikbaarheid, lange wachttijden en slechte omstandigheden voor het parkeren. De auto’s werden geparkeerd op modder en gras, terwijl er asfalt of zelfs een garage was beloofd.

Uiteraard hebben de parkeerbedrijven die nu rotte appels zijn gebleken nooit ons keurmerk ontvangen. Het Schiphol Parkeren Keurmerk delen we uit aan parkeerbedrijven die hun zaken wel goed op orde hebben. Zo maken we inzichtelijk waar reizigers hun auto op een veilige en verantwoorde manier kunnen parkeren, zonder de hoge tarieven van Schiphol zelf te betalen.

In gesprek met de marechaussee

We zijn doorlopend in gesprek met zowel de actieve parkeerbedrijven, met Schiphol als bijvoorbeeld met de marechaussee. Op die manier houden we de situatie rondom het parkeren bij de luchthaven zo goed mogelijk in de gaten.

Zowel Schiphol als de marechaussee laten weten dat er inderdaad veel minder sprake lijkt van problemen. De parkeerbedrijven die nog actief zijn hebben hun zaken goed op orde en voorkomen daarmee de toestanden waar reizigers eerder veel last van hadden.

Wij houden de situatie nauwlettend in de gaten. Bovendien testen we regelmatig parkeerbedrijven en schrijven we expert reviews over onze ervaringen daarmee. We delen ons keurmerk alleen uit aan parkeerbedrijven die de auto’s op een nette manier parkeren, daar duidelijk over communiceren en eerlijke tarieven berekenen.

Lees meer:

navigate_next Parkeren Schiphol vergelijken