central-parking-verhuisd

Vergunning Central Parking afgewezen: per direct verhuisd naar Amstelveen

Geplaatst op 31 januari, 2017

De gemeente Haarlemmermeer heeft de vergunningsaanvraag door Central Parking afgewezen, waardoor men op die locatie niet langer parkeerplaatsen kan aanbieden. De parkeeraanbieder is halsoverkop verhuisd naar een nieuwe locatie in Amstelveen, zodat reizigers toch de kans hebben hun auto te parkeren en daarna door te reizen naar luchthaven Schiphol.

De verhuizing is snel en soepel verlopen, maar de parkeeraanbieder heeft de tarieven moeten verhogen om de nieuwe kosten te kunnen dragen. Central Parking heeft aangegeven op zoek te zijn naar alternatieven, maar daar op korte termijn nog niets over te kunnen zeggen.

Central Parking is tevens actief in Hoofddorp, waar het voorlopig wel is toegestaan om de parkeerplaatsen aan te blijven bieden.

Nieuwe locatie voor Central Parking

Central Parking heeft er naast de locatie in Hoofddorp nu dus een nieuwe bij in Amstelveen. Het gaat om het volgende adres:

Legmeerdijk 202
1187 NK Amstelveen

De vergunning voor de parkeerlocatie geldt in ieder geval tot eind 2017, waardoor het de rest van het jaar mogelijk is om daar de auto te parkeren. Wat er na die tijd zal gaan gebeuren is nog niet duidelijk. Central Parking is er in ieder geval niet gerust op: “We hebben een lange strijd gevoerd met de gemeente Haarlemmermeer, maar helaas zonder succes. We gaan nu op zoek naar alternatieven met meer stabiliteit, zodat we onze klanten beter kunnen aangeven waar zij aan toe zijn,” aldus de directeur van Central Parking.

Op zoek naar alternatieven

Zoals de eigenaar al aangaf is het bedrijf op zoek naar alternatieven, om een parkeerlocatie te vinden die langere tijd beschikbaar is. Dat moet tevens de kosten drukken, aangezien de tarieven nu flink omhoog moeten om de parkeerlocatie aan te kunnen blijven bieden. Dat betekent dat Central Parking op dit moment niet de goedkoopste is.

Nieuwe tarieven bij Central Parking

De tarieven bij Central Parking zijn niet de laagste, maar daar staat wel tegenover dat het er mogelijk is om de auto op een betrouwbare wijze te parkeren. De beschikbare locaties in de omgeving zijn schaars, waardoor de grondbezitter daarvoor een relatief hoge prijs kan berekenen. Zodra we meer duidelijkheid hebben over een eventuele nieuwe locatie voor Central Parking zullen we dat hier uiteraard weer melden.

Lees meer:

navigate_next Parkeren Schiphol vergelijken