voorkom-risicos-keurmerk-schiphol-parkeren

Voorkom schade, risico’s en hoge kosten bij parkeeraanbieders zonder keurmerk

Geplaatst op 29 december, 2019

Schade voorkomen, risico’s beperken en geen hoge onverwachte kosten betalen voor parkeren bij Schiphol? Het wordt steeds belangrijker om te parkeren bij aanbieders met een keurmerk. Alleen op die manier is de kwaliteit van valet parking gegarandeerd, iets waar steeds meer reizigers helaas via negatieve verhalen over anderen achter komen.

Onder andere de gemeente Haarlemmermeer en de marechaussee roepen reizigers op om goed te letten op keurmerken en ervaringen van anderen met parkeerbedrijven. De marechaussee heeft dit jaar bijvoorbeeld al 110 meldingen binnengekregen over problemen met valet-parkingbedrijven rond Schiphol.

Klanten krijgen te maken met schade die ze niet vergoed krijgen, lopen risico’s dat er met hun auto wordt gereden zonder dat dit is afgesproken en moeten soms meer betalen dan ze vooraf werd voorgespiegeld.

Kaf tussen het koren

Ook de gemeente Haarlemmermeer wil reizigers graag waarschuwen: “Er zit veel kaf tussen het koren: bedrijven die hun afspraken niet nakomen, die honderden kilometers met de auto’s rijden of ernstige schade aan auto’s veroorzaken, soms zelfs doelbewust. In september verdween zelfs een eigenaar van een valetparkingbedrijf met de noorderzon. Mensen die net terugkomen van vakantie staan zo voor een bijzonder onaangename verrassing. Nu de herfstvakantie weer voor de deur staat, wil ik iedereen nogmaals op het hart drukken om goed op te letten met wie je in zee gaat”, aldus burgemeester Marianne Schuurmans.

Er zijn voldoende betrouwbare parkeerbedrijven actief, maar het blijkt soms lastig om die te vinden. Door goed te kijken naar reviews van andere klanten lukt het om de belangrijkste malafide bedrijven te vermijden. Dat voorkomt onnodige schade, risico’s en kosten. De vakantie met een voordelige parkeerplaats loopt dan niet alsnog uit op een flop, met een vervelende verrassing bij terugkomst.

Parkeren met Schiphol Parkeren Keurmerk

Nog beter is het om gebruik te maken van een aantal handige tips. De burgemeester van de gemeente Haarlemmermeer heeft er in ieder geval nog een paar: “Teken niet voor akkoord vóórdat je de auto van binnen én buiten hebt gecontroleerd. Vraag het adres van het parkeerterrein waar de auto geparkeerd wordt.”

En wil je er op een eenvoudige manier voor zorgen dat je gebruik kunt maken van valet parking, zonder de risico’s op malafide praktijken en parkeerbedrijven? Kies dan een bedrijf met ons Schiphol Parkeren Keurmerk. Wij controleren die bedrijven regelmatig en doen steekproeven met geparkeerde auto’s. Op die manier ontdekken we of de bedrijven hun beloften nakomen en kunnen we schrijven over de manier waarop ze met de auto’s omgaan. En doen ze dat netjes volgens de regels en richtlijnen? Als een bedrijf voldoet aan onze strenge richtlijnen ontvangen ze het Schiphol Parkeren Keurmerk. Op die manier helpen we reizigers graag om hun auto op een betrouwbare manier te parkeren.

Lees meer:

navigate_next Parkeren Schiphol vergelijken