lage prijzen parkeren schiphol

5 grootste risico’s van parkeren bij malafide parkeerbedrijven

Geplaatst op 05 januari, 2018

lage prijzen parkeren schipholMalafide parkeerbedrijven vormen een groot risico. Voor u en voor uw auto. Vermijd parkeerbedrijven waarvan u niet goed weet hoe ze omgaan met uw auto. Kies in plaats daarvan voor bonafide parkeerbedrijven, in het bezit van het Schiphol Parkeren Keurmerk.

We hebben zelf veel ervaring met geparkeerde auto’s bij Schiphol. Auto’s die we zelf parkeerden en verhalen die we horen van klanten die via onze website boeken. We zetten aan de hand daarvan de 5 grootste risico’s voor u op een rij.

Extra kilometers met uw auto

Kiest u een parkeerbedrijf zonder ons Schiphol Parkeren Keurmerk? Houd dan rekening met het risico dat de chauffeur niet de kortste weg zal nemen naar de parkeerlocatie. Soms proberen chauffeurs hier en daar nog wat op te halen. Of gebruiken ze de auto zelfs om boodschappen mee te doen, terwijl u op vakantie of op reis bent. De extra kilometers betaalt u zelf vanwege de benzine die verreden wordt. Erger nog is dat het een extra risico vormt op schade en dat de parkeerbedrijven hierover niet eerlijk naar u zijn.

Schade aan de auto

Een tweede belangrijk risico is dat op schade aan de auto. Onervaren chauffeurs bij malafide parkeerbedrijven gaan niet bepaald voorzichtig om met auto’s. Of ze hebben te weinig vaardigheden om de auto’s veilig te kunnen rijden.

Tip: achteraf sterker zijn bij eventuele schade? Maak vooraf foto’s. Het voorkomt de schade niet, maar zorgt er wel voor dat u iets sterker staat als er problemen ontstaan.

Onduidelijke tarieven

Veel van de malafide parkeerbedrijven proberen u te lokken met scherpe aanbiedingen. Eenmaal geparkeerd komen er allerlei kosten bij. U krijgt de auto pas terug nadat u betaalt, waardoor het lastig is om hier onderuit te komen. Op die manier leiden onduidelijke tarieven tot grote ergernissen. Probeer malafide bedrijven te voorkomen, door gebruik te maken van onze tests en beoordelingen en de bedrijven met ons Schiphol Parkeren Keurmerk.

Geen beveiligd parkeerterrein

Niets zo belangrijk als een goede beveiliging van het parkeerterrein. Om te voorkomen dat er wat met de auto gebeurt. Of erger nog, dat de auto wordt gestolen. Een reëel risico, want criminelen weten dat de auto’s lang op de parkeerplaatsen blijven staan. Kies voor een van de bonafide aanbieders. Die nemen goede maatregelen om diefstal en schade te voorkomen, zodat u zich daar geen zorgen over hoeft te maken.

Sleutel niet in een kluis

Kies tenslotte voor bonafide parkeerbedrijven, die de sleutel netjes in een kluis opbergen. Dat is bij malafide bedrijven vaak niet het geval, waardoor meerdere chauffeurs daar zonder problemen gebruik van kunnen maken. Geen prettig idee en bovendien onveilig, omdat veel minder goed duidelijk is wie er wanneer met de auto heeft gereden.

Lees meer:

navigate_next Parkeren Schiphol vergelijken