central-parking-amsterdam

Central Parking krijgt beveiligd parkeerterrein op Amsterdam Westpoort

Geplaatst op 15 juni, 2017

Central Parking opent de nieuwe parkeerlocatie op Amsterdam Westpoort. Het is een hele verbetering ten opzichte van de tijdelijke locatie in Amstelveen, nadat eerder de vergunningsaanvraag voor een locatie in Amstelveen werd afgewezen.

Central Parking zet daarmee een grote stap als professionele aanbieder van parkeerplaatsen bij Schiphol. Beschikbaar voor lang parkeren en valet parking, afhankelijk van de wensen van de klant. Het bedrijf richt zich na de overname van vorig jaar op goede service voor een eerlijke prijs, in plaats van een van de prijsvechters te blijven.

Beveiligd parkeerterrein voor parkeren bij Schiphol

De gemeente heeft een vergunning verstrekt voor de nieuwe parkeerlocatie bij Amsterdam Westpoort, waar Central Parking gebruik van kan gaan maken. Het is de ideale parkeerlocatie ten opzichte van luchthaven Schiphol, mede omdat de ruimte in de gemeenten Haarlemmermeer en Amstelveen de laatste tijd behoorlijk schaarser zijn geworden.

In Amsterdam is er sprake van een terrein ter grootte van 2 hectare. Het terrein wordt beveiligd door een hek en een sluis, in combinatie met tientallen camera’s en verlichting. Er bestaat slechts één in- en uitgang, waarbij de slagboom en 24/7 bemanning voorkomen dat iemand ongezien het terrein op of af kan komen. Bovendien word het terrein 24 uur per dag bewaakt door Securitas.

Dat betekent dat Central Parking de auto’s niet meer parkeert op plaatsen met een agrarische bestemming, er is in plaats daarvan sprake van een volledig geasfalteerd parkeerterrein van zeer goede kwaliteit. Dit moet voorkomen dat auto’s vies of stoffig terugkomen. In plaats daarvan kunnen reizigers hun auto er met een gerust hart (laten) parkeren.

Streng geselecteerde Central Parking-chauffeurs

Central Parking hecht veel waarde aan kwaliteit en wil dat vanaf de nieuwe parkeerlocatie in Amsterdam Westpoort voor Schiphol nog nadrukkelijker naar voren gaan brengen. Voor de valet parking diensten bij de luchthaven maakt het bedrijf gebruik van 55 streng geselecteerde chauffeurs. Zij hebben ervaring met het parkeren van auto’s voor vakantievliegers en zakelijke klanten, waarbij de service en kwaliteit hoog in het vaandel staan.

Nieuwe kanditaten die zich aanmelden moeten een strenge selectie doorlopen. Dat betekent dat ze specifieke rijtests af dienen te leggen. In de praktijk wordt slechts 1 op de 4 chauffeurs aangenomen door Central Parking.

Het lijkt er nu voor te zorgen dat Central Parking een nieuwe koers vaart. Lange tijd werd er gebruik gemaakt van een tijdelijke locatie, waarvoor de vergunning regelmatig verlengd werd. Aan de laatste onzekerheid is nu een einde gekomen, dankzij de nieuwe locatie voor de parkeeraanbieder bij Schiphol. Dat betekent dat reizigers er met een gerust hart online een parkeerplek kunnen reserveren, om vervolgens onbezorgd naar Schiphol te reizen.

Lees meer:

navigate_next Parkeren Schiphol vergelijken