gemeente-parkeren-schiphol

Parkeerbedrijven Schiphol treden samen met gemeente op tegen malafide aanbieders

Geplaatst op 21 februari, 2019

Er leek even sprake te zijn van strenge handhaving op parkeerbedrijven vanaf 1 januari van dit jaar. Het zou niet meer toegestaan zijn om diensten aan te bieden bij Schiphol. Dat plan is van de baan, zo blijkt uit een gesprek met drie leden van de Verenigde Parkeerbedrijven.

Lijon Evers (jurist), Azdine Boularouz (Directeur Central Parking) en Joss Tabak (oud-wethouder Amstelveen) spraken met de handhaving van de gemeente Haarlemmermeer bij monde van Edward Pranger (Clustermanager Handhaving en Toezicht) en Nicky Siebert (Teammanager Handhaving Toezicht). Zij kwamen tot het inzicht dat de gemeente niet goed op de hoogte was van hoeveel parkeerbedrijven er daadwerkelijk actief zijn en hun diensten aanbieden. Vast is komen te staan dat de parkeerbedrijven die valet parking aanbieden niet de problemen veroorzaken die er zijn ontstaan.

Op zoek naar de echte problemen

In samenwerking met de gemeente en de Koninklijke Marechaussee willen de Verenigde Parkeerbedrijven graag op zoek naar de daadwerkelijke problemen. Enkele malafide parkeerbedrijven lijken grote problemen te veroorzaken, waar ook de welwillende bedrijven veel last van hebben.

De parkeerbedrijven hebben formeel afgesproken om de vertrekhal zo min mogelijk te belasten met hun auto’s, bijvoorbeeld door weer vlot weg te rijden als de auto is aangenomen. Eventuele klachten over malafide aanbieders zullen zij melden bij de gemeente.

Bovendien is vast komen te staan dat de problemen bij Schiphol deels worden veroorzaakt door chaos op de luchthaven zelf. Onder andere de sluiting van parkeergarage P2 heeft een grote invloed gehad, net als enkele afgesloten wegen die de toevoer bemoeilijkten. De shuttle- en valet-bedrijven actief rondom Schiphol blijken juist goed te weten hoe ze de vertrekhal zoveel mogelijk moeten ontlasten. Zij dragen bij aan een vlotte afhankelijk en doorstroming van auto’s en passagiers, waardoor daar geen overlast ontstaat.

Weinig problemen met nieuwe parkeerbedrijven verwacht

Het leek er even op dat verschillende nieuwe parkeerbedrijven tot problemen rondom Schiphol leidden. Er was sprake van ‘wild parkeren’, door bedrijven die lak leken te hebben aan de regels. Inmiddels is duidelijk geworden dat sommige bedrijven inderdaad auto’s parkeerden in woonwijken en op bedrijfsterreinen, waar dat niet de bedoeling is.

Eén van de malafide aanbieders heeft de werkzaamheden alweer gestaakt en vormt daardoor geen probleem meer. Andere bedrijven lijken van de problemen te hebben geleerd en zich nu beter aan de regels te houden. Ze gebruiken grotere parkeerterreinen om de auto’s te parkeren, waarmee een groot deel van het probleem is opgelost.

We houden de ontwikkelingen als Schipholparkeren.com natuurlijk nauwlettend in de gaten. We zijn regelmatig te vinden op Schiphol zelf, zodat we met eigen ogen kunnen zien hoe het er daar aan toe gaat en of er bedrijven zijn die problemen veroorzaken. Daarnaast hebben we goede contacten met de verschillende betrokkenen, waardoor we op de hoogte kunnen blijven van de overleggen en de maatregelen die de gemeente, Koninklijke Marechaussee en de verschillende parkeerbedrijven nemen. We houden u op de hoogte, waarmee we graag laten zien welke parkeerbedrijven de zaken goed op orde hebben.

Lees meer:

navigate_next Parkeren Schiphol vergelijken