wielklem-parkeren

G4S gaat wielklemmen uitdelen aan foutgeparkeerde valet-parking auto’s

Geplaatst op 16 september, 2018

Fout geparkeerde auto’s door bedrijven die valet parking bij Schiphol aanbieden: het is de eigenaren van bedrijven op de bedrijventerreinen waar dit gebeurt een doorn in het oog. Zij hebben de hulp ingeroepen van onder andere Securitybedrijf G4S, dat de bevoegdheid heeft om hier iets aan te doen.

De auto’s worden door nieuwe parkeerbedrijven geparkeerd op bedrijventerreinen waar dat niet is toegestaan. Er geldt een wegsleepregeling, nog los van het feit dat er geen bewaking aanwezig is en de auto’s een makkelijke prooi zijn voor autodieven. Overdag hebben de eigenaren van de bedrijven op de terreinen er veel last van, bijvoorbeeld omdat ze hun eigen auto niet meer kunnen parkeren.

Securitybedrijf G4S is verantwoordelijk voor de handhaving op de terreinen en heeft de bevoegdheid om wielklemmen uit te delen. De afgelopen periode heeft het bedrijf met flyers op de auto’s aangegeven dat het actie zal ondernemen, als die nog langer blijven staan. Tot nu toe lijken de parkeerbedrijven zich er weinig van aan te trekken, waardoor het wachten is op een groot aantal wielklemmen.

De eerste wielklemmen al uitgedeeld

De eerste wielklemmen zijn inmiddels uitgedeeld door G4S. Dat betekent dat het parkeerbedrijf een bedrag van €159 dient te betalen, om de klem te laten verwijderen. Of de nieuwe parkeerbedrijven die kosten durven door te berekenen aan hun klanten is niet bekend. Indien ze dat niet kunnen doen is de kans groot dat er snel een oplossing zal komen voor het probleem. De bedrijven bieden valet parking voordelig aan, omdat ze op de bedrijventerreinen zelf geen kosten maken om de auto neer te zetten.

Ondanks dat er al wielklemmen zijn uitgedeeld staan de terreinen nog altijd vol met auto’s die daar niet geparkeerd mogen worden. Het is wat dat betreft de vraag of er snel verandering in zal komen, of dat er veel meer wielklemmen nodig zijn. Securitybedrijf G4S heeft in ieder geval aangegeven de capaciteit flink op te voeren, waardoor het mogelijk wordt om meer verkeerd geparkeerde auto’s aan te pakken.

Vertraging bij een wielklem

Die wielklem kost veel geld om te laten verwijderen, maar leidt ook tot een vervelende vertraging. Alleen G4S kan de klem verwijderen, waardoor het parkeerbedrijf niet de mogelijkheid heeft om de auto voor te rijden als de klant weer aankomt op Schiphol. Het is de hoop van de bedrijven op de terreinen dat dit een afschrikwekkende werking heeft en de parkeerbedrijven aanspoort tot beter gedrag.

Valet parking zonder zorgen: kies het Schiphol Parkeren Keurmerk

Zelf gebruik maken van valet parking bij Schiphol, maar dan zonder zorgen over een mogelijke wielklem door G4S? Maak dan gebruik van de parkeerbedrijven met ons Schiphol Parkeren Keurmerk. Die hebben we getest, waardoor we zelf hebben kunnen zien dat de auto op een nette manier naar een geschikte parkeerplaats wordt gereden. Om daar te parkeren terwijl u weg bent, en de auto daarna weer zonder problemen voor u voor te rijden.

Lees meer:

navigate_next Parkeren Schiphol vergelijken