gratis parkeren schiphol

Gratis parkeren bij Schiphol: de mogelijkheden

Geplaatst op 08 februari, 2016

Gratis parkeren bij Schiphol? Zo kan het!

Gratis parkeren bij Schiphol en benieuwd hoe je dat het best kunt aanpakken? Er bestaan mogelijkheden tot gratis parkeren, wij zetten ze voor je op een rij. Wil je gratis parkeren bij de luchthaven? Dat kan op de volgende manieren:

  • Gratis parkeren in woonwijken op afstand
  • Je auto verhuren tijdens het parkeren

Daarnaast is het de moeite waard om ook de online parkeeraanbieders goed met elkaar te vergelijken. In veel van de gevallen kun je voor een paar tientjes parkeren, waarbij je dankzij ons Schiphol Parkeren Keurmerk bovendien kunt rekenen op een goede service en uitstekende betrouwbaarheid.

Gratis parkeren op afstand

Je kunt allereerst gratis parkeren door gebruik te maken van de verschillende P+R-terreinen in de buurt. Voorbeelden zijn P+R Haarlem Spaarnwoude en P+R Getsewoud. Een derde optie is P+R Voorhout. In alle gevallen is de reistijd naar de luchthaven ongeveer 25 minuten, de P+R in Haarlem is net wat langer rijden. Houd er rekening mee dat je zo’n €5 – €10 aan kosten betaalt, afhankelijk van de locatie die je kiest.

Een alternatief is parkeren in een woonwijk in Hoofddorp, je hebt daar de mogelijkheid om op zo’n 20 minuten afstand van de luchthaven te staan. Je kunt gebruik maken van bushaltes zoals Overbos, Bornholm of Toolenburg. De kosten voor het kaartje in de bus bedragen zo’n €2,50. Houd er echter rekening mee dat bewoners van de woonwijk in Hoofddorp het waarschijnlijk niet zullen waarderen als je er gratis komt parkeren om vervolgens naar Schiphol te reizen.

Auto verhuren tijdens parkeren

Wil je niet alleen gratis parkeren bij Schiphol, maar tevens geld verdienen terwijl je op vakantie bent? Je hebt de mogelijkheid om je auto te verhuren en op die manier geld te verdienen. Gemiddeld genomen kun je rekenen op €30 aan vergoeding voor het verhuren van je auto. Je kunt gebruik maken van de diensten van ParkFlyRent. De aanbieder screent de verschillende klanten en handelt eventuele verkeersboetes voor je af, zodat je daar in ieder geval geen omkijken naar heeft. Ontstaat er schade aan je auto? Je kunt rekenen op een dekking tot €2,5 miljoen. Wat dat betreft kun je rekenen op een uitstekende dekking en kun je de auto zonder problemen verhuren, zodat je gratis kunt parkeren en daar bovendien geld mee kunt verdienen.

Update: ParkFlyRent sluit haar deuren: autodelen op het vliegveld mislukt

Online parkeeraanbieders vergelijken

Toch liever betaald parkeren, maar wil je daar het liefst zo min mogelijk voor betalen? Dan is het de moeite waard om online de verschillende parkeeraanbieders te vergelijken. Wij zorgen er met het Schiphol Parkeren Keurmerk voor dat je online een keuze kunt maken uit verschillende betrouwbare aanbieders. Dat betekent dat je zonder problemen kunt lang parkeren en je zeker weet dat je auto bijvoorbeeld goed onder toezicht staat.

Lees meer:

navigate_next Parkeren Schiphol vergelijken