Kort parkeren bij Schiphol

kort-parkeren-bij-schipholKort parkeren bij Schiphol: hoe werkt het en wat mag dat kosten? Het zijn twee belangrijke vragen, bijvoorbeeld als u twee, drie of vier dagen wilt parkeren. Of als u gewoon iemand weg wilt brengen of op wilt halen, en daarvoor écht kort wilt parkeren.

We helpen u online de mogelijkheden met elkaar te vergelijken. Zowel op P1 voor het echt korte parkeren als op de parkeerterreinen in de buurt. Van Schiphol zelf en van andere parkeerbedrijven. 

We leggen uit welke vormen van kort parkeren er zijn, op welke manieren u kunt parkeren en hoe u een goede vergelijking maakt. Daarbij wijzen we natuurlijk op ons Schiphol Parkeren Keurmerk. Daarmee laten wij namelijk zien welke bedrijven de zaken goed op orde hebben. Zodat u de auto er zorgeloos kunt parkeren, met het vertrouwen dat het allemaal goed komt. 

Kort parkeren: wat is kort?

U wilt op Schiphol kort parkeren. Maar, wat bedoelt u precies met kort parkeren? Voor de één betekent dit iemand wegbrengen, voor de ander gaat het om een lang weekend weg. Daarom onderscheiden we twee manieren van kort parkeren bij Schiphol:

 • Heel kort parkeren (tot maximaal 1 uur of iets langer)
  Moet u iemand wegbrengen of wilt u iemand ophalen? Er is sprake van heel kort parkeren. Het is dan niet de moeite waard om een parkeerplaats te reserveren, de auto te parkeren en met een shuttlebus naar Schiphol te reizen. In plaats daarvan kunt u beter gebruik maken van de officiële P1 parkeergarage. De parkeerplaats is niet goedkoop, maar wel de meest handige keuze voor deze situaties. 
 • Kort parkeren (vanaf twee dagen of langer)
  Gaat u een paar dagen weg, moet u voor werk vliegen of wilt u om een andere reden twee dagen of langer parkeren? Dan is het wel de moeite waard om voor de Schiphol short parking te zoeken naar alternatieven. De parkeerterreinen van zowel de luchthaven zelf als van de andere parkeerbedrijven zijn een stuk goedkoper. 

Twee manieren om te parkeren

U heeft in principe twee mogelijkheden om de auto te parkeren, ook als dat maar kort zal zijn bij Schiphol. Dus wilt u de auto zelf parkeren of dat graag laten doen? We leggen u de verschillen uit:

 • Shuttle parkeren
  U reserveert online een parkeerplaats, waar u zelf met de auto naartoe rijdt. Dat kan ook voor het parkeren bij Schiphol dat maar kort hoeft te zijn. Bijvoorbeeld als u een paar dagen weggaat. U parkeert de auto zelf. Een shuttlebus brengt u naar de vertrekhal, waar u naar binnen kunt gaan voor het inchecken. Bij terugkomst brengt de shuttlebus u van de aankomsthal terug naar de parkeerlocatie. 
 • Valet parkeren
  U maakt een afspraak met het parkeerbedrijf, om de auto voor de vertrekhal af te geven aan de chauffeur. Deze zal de auto naar de parkeerlocatie bij Schiphol brengen voor short parking. Het parkeren is maar kort bij Schiphol, maar houd er rekening mee dat dit meestal niet goedkoop is. Zodra u terug bent op de luchthaven rijdt de chauffeur voor met uw auto. 

Goedkoop parkeren: online vergelijken

Wilt u goedkoop parkeren bij Schiphol, vooral als die maar kort is? De kosten voor short term parking op de luchthaven kunnen flink uiteenlopen. Wij helpen die met elkaar te vergelijken, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. En om op de kosten te besparen, bijvoorbeeld als u een lang weekend weg gaat of een korte vakantie heeft opgenomen. 

Dankzij de diverse alternatieve parkeerbedrijven kunt u goedkoop parkeren bij Schiphol als dat maar kort hoeft te zijn. U betaalt een lagere prijs dan voor het kort parkeren bij Schiphol zelf. Bij bedrijven met ons Schiphol Parkeren Keurmerk kunt u wel rekenen op de hoge betrouwbaarheid en kwaliteit. U kunt de auto er met een gerust hart parkeren, om u daar geen moment zorgen over te hoeven maken. 

Kort parkeren bij Schiphol

Dus wilt u parkeren bij Schiphol en dat maar kort? Wij laten u online zien waar dat kan. En hoe anderen dan hebben ervaren, aan de hand van de reviews die we daarvoor verzamelen. Bovendien doen we tests en schrijven we beoordelingen, waarin we laten zien hoe de bedrijven hun zaken op orde hebben. Zo zorgen we ervoor dat u zich daar niet volledig zelf in hoeft te verdiepen. In plaats daarvan is het voldoende om aan de hand van bijvoorbeeld ons Schiphol Parkeren Keurmerk een keuze te maken.

Wij helpen u kort te parkeren bij Schiphol, zonder dat u daar veel kosten voor hoeft te maken. En met de zekerheid van goede service, zowel voor shuttle parkeren als voor valet parkeren.

navigate_next Parkeren Schiphol vergelijken