klachten-parkeren-schiphol

Koninklijke Marechaussee: ‘nog nauwelijks klachten parkeerbedrijven Schiphol’

Geplaatst op 04 januari, 2019

De Koninklijke Marechaussee laat weten dat er nog nauwelijks klachten over parkeerbedrijven bij Schiphol ontstaan. De situatie is de laatste tijd flink verbeterd, niet in de laatste plaats dankzij het stoppen van een van de malafide parkeerbedrijven.

Er ontstond daardoor een aantal problemen, die leidden tot veel klachten bij reizigers. Ook de marechaussee kreeg daarmee te maken, iets dat nu veel minder het geval blijkt te zijn. Dat komt deels door de verbeterde dienstverlening, net als door de strengere controles en de betere handhaving rondom de luchthaven.

Strengere controles en meer handhaving

De marechaussee heeft er onder andere 10 parkeerbedrijven bij zien komen. Die bedrijven lijken af en toe de grenzen op te zoeken, bijvoorbeeld door gebruik te maken van parkeerterreinen rondom Schiphol. Ze gebruiken die locaties als ‘hub’, terwijl dat niet altijd is toegestaan.
Door strenger te controleren en nauwlettender te handhaven lijkt het de marechaussee te lukken om het aantal problemen terug te dringen. Het voorkomt dat de parkeerbedrijven over de grens gaan, waardoor uiteindelijk reizigers kunnen rekenen op betrouwbare parkeerdiensten, terwijl zij met een gerust hart reizen via Schiphol.

Verkeersovertredingen door valet chauffeurs

Daarnaast let de marechaussee extra streng op het gedrag van de valet chauffeurs zelf. In het verleden stonden zij nogal eens bekend om verkeersovertredingen, net als het illegaal werken zonder rijbewijs. De controles zijn flink strenger geworden, om op een betere manier te kunnen handhaven.

Die aanpak lijkt goed te werken, omdat er nu sprake is van veel minder overtredingen. Chauffeurs houden zich netjes aan de regels en lijken bovendien in het bezit van een rijbewijs. Dat komt uiteindelijk ook de ervaringen door klanten ten goede, die hun auto parkeren door die af te geven bij de vertrekhal en door de chauffeurs weg te laten zetten.

HD Parking zorgde voor veel problemen

Volgens de Koninklijke Marechaussee was het vooral HD Parking dat de laatste tijd voor veel problemen zorgde. Het parkeerbedrijf is inmiddels niet meer actief, waardoor veel van de problemen zijn verdwenen. Klanten werden in de kou achtergelaten en het bedrijf was vaak niet bereikbaar voor klachten. Een woordvoerder van de marechaussee laat weten dat de situatie er een stuk beter op is geworden rond luchthaven Schiphol, omdat de andere bedrijven zich veel beter aan de regels houden.

Tip: HD Parking was ook actief onder de naam Park Plus Schiphol. De beide bedrijven zijn eind 2018 gestopt, waardoor het niet meer mogelijk is om er een parkeerplaats te boeken.

Verbeteringen: nauwelijks klachten parkeerbedrijven Schiphol

De marechaussee merkt dat de parkeerbedrijven op Schiphol de zaken beter op orde hebben, waardoor met name reizigers daarvan profiteren. Dat is ook iets dat we bij Schiphol Parkeren merken. De huidige parkeerbedrijven met ons Schiphol Parkeren Keurmerk zorgen voor betrouwbare parkeerplaatsen, terwijl die een stuk goedkoper zijn dan bij de luchthaven zelf. Wij houden de parkeerbedrijven goed in de gaten, net als de service die zij aanbieden en de duidelijkheid waarmee ze opereren. Op die manier zorgen we voor een goede parkeerplaats bij Schiphol, die niet veel hoeft te kosten.

Lees meer:

navigate_next Parkeren Schiphol vergelijken