kwaliteitszorg parkeren

KZP-keurmerk stopt: einde voor Kwaliteitszorg Parkeren

Geplaatst op 11 februari, 2022

Met ons Schiphol Parkeren Keurmerk laten we al jarenlang zien welke betrouwbare parkeerbedrijven bij Schiphol actief zijn. Andersom berichten we regelmatig over malafide parkeerbedrijven en de misstanden, zowel op onze eigen website als in regionale en landelijke media (De Telegraaf, RTL Boulevard, etc.).

Op die manier proberen we de parkeerbranche rondom Schiphol zo objectief mogelijk te beoordelen, met als doel om reizigers te helpen een goede keuze te maken. We keken dan ook enthousiast naar het KZP-initiatief. Het ging om het keurmerk Kwaliteitszorg Parkeren.

Problemen door corona

Het keurmerk werd in 2019 opgericht, als antwoord op de parkeerproblemen bij de bedrijven rond Schiphol. Er werden investeringen gedaan om het van de grond te krijgen. Dat geldt ook voor een aantal betrouwbare parkeerbedrijven, die bijvoorbeeld ook in het bezit zijn van ons Keurmerk Schiphol Parkeren.

Het keurmerk had in mei 2020 live moeten gaan. Corona gooide roet in het eten. Er is daarna alles aan gedaan om in 2022 opnieuw te kunnen lanceren. Daarover is contact geweest met bijvoorbeeld de (lokale) autoriteiten, Schiphol, de ANWB en consumentenorganisaties. Bovendien is er gesproken met de parkeerbedrijven. Maar nu blijkt zou het KZP-keurmerk van te kleine toegevoegde waarde zijn.

Einde voor Kwaliteitszorg Parkeren (KZP)

De organisatie achter KZP heeft daarom besloten om de stekker eruit te trekken. De missie om de parkeerbranche een eerlijker beeld te geven staat nog steeds overeind. Dat zal niet meer lukken met dit keurmerk, omdat het niet is gelukt om dat van de grond te krijgen. Dat betekent dat reizigers helaas geen gebruik kunnen maken van dit keurmerk. Bovendien biedt het bedrijven niet de kans om hiermee te laten zien dat ze hun zaken goed op orde hebben.

Schiphol Parkeren Keurmerk

Die mogelijkheden bieden we de parkeerbedrijven én de reizigers wel met ons Schiphol Parkeren Keurmerk. Dat delen we namelijk uit aan bedrijven die hun zaken goed op orde hebben. We controleren of ze in de praktijk waarmaken wat ze op de website beloven. En we parkeren regelmatig zelf onze auto’s. Zo kunnen we ervaren hoe shuttle parkeren en valet parkeren bij de bedrijven bij Schiphol in het echt werkt.

Zo helpen we reizigers om een betrouwbare keuze te maken om goedkoop te parkeren bij Schiphol. Tegelijkertijd bieden we parkeerbedrijven de kans om zich op een objectieve en betrouwbare wijze te presenteren, bij ons op de website.

Lees meer:

navigate_next Parkeren Schiphol vergelijken