wachttijden valet parking

Niet meer wachten op uw auto? Top 6 valet parkeerbedrijven zonder wachttijden

Geplaatst op 03 december, 2017

Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat 3 minuten wachten aanvoelt als 15 minuten. Zolang we staan de wachten kruipt de tijd voort, waardoor de frustraties en ergernissen snel toenemen. De oplossing? Bedrijven voor valet parking bij Schiphol die hun zaken goed op orde hebben en voorkomen dat u dient te wachten op uw auto.

Onderzoek naar wachttijden voor valet parking bij Schiphol

We besloten bij SchipholParkeren onderzoek te doen naar de wachttijden. We zijn actief geweest op en rond de luchthaven om de aanbieders van valet parking te controleren op hun wachttijden. We vroegen klanten bij welk parkeerbedrijf ze hun auto hebben laten parkeren, hoe laat ze belden en hoe lang ze op de auto hebben moeten wachten. Vervolgens noteerden we bij welke bedrijven de auto’s al klaar stonden als de klanten naar buiten kwamen. Op die manier hebben we 6 valet parkeerbedrijven kunnen selecteren waarbij er weinig tot geen sprake is van wachttijden.

De resultaten op een rij

Dit is de top 6 van parkeerbedrijven voor valet parking bij Schiphol zonder wachttijd:

1. Royal Parking. Het parkeerbedrijf leverde 28 auto’s af. Slechts 1 reiziger stond 3 minuten de wachten, bij de rest stond hun auto al klaar toen ze kwamen aanlopen.

2. PTA Parking. Ook PTA Parking lijkt de zaken goed op orde te hebben. Het bedrijf leverde 21 auto’s af. Slechts 2 klanten hoefden minder dan 5 minuten te wachten, de rest kon de auto meteen weer aannemen.

3. iParking. Door iParking werden 16 auto’s afgeleverd, waarvan 2 personen minder dan 5 minuten moesten wachten. De rest kon de reis meteen vervolgen.

4. Xclusive Parking. Xclusive Parking leverde 18 auto’s af. In de meeste gevallen konden klanten meteen wegrijden met hun auto. In 3 gevallen dienden de klanten minder dan 7 minuten te wachten.

5. Comfort Parking. Bij Comfort Parking dienden 12 mensen minder dan 5 minuten te wachten. De overige van de 78 klanten waarvan de auto werd afgeleverd konden daar meteen in wegrijden.

6. Cheap Parking. Cheap Parking, tenslotte, leverde 42 auto’s af. 13 mensen dienden minder dan 8 minuten te wachten, de rest kon meteen in de auto stappen en de reis vervolgen.

Royal Parking de absolute winnaar

Wat dat betreft is Royal Parking de absolute winnaar van ons onderzoek naar de wachttijden bij valet parking bij Schiphol. Het viel ons onder andere op dat het voornamelijk de kleinere aanbieders zijn die proactief werken, door de vluchttijden goed in de gaten te houden en op tijd aanwezig te zijn. Ze zetten de auto alvast in de buurt klaar of hebben ze op de luchthaven zelf staan zodra klanten naar buiten komen.

Lees meer:

navigate_next Parkeren Schiphol vergelijken