comfort-parking-bij-schiphol

Ondernemer maakt het verschil: drukte bij parkeerbedrijf Comfort Parking

Geplaatst op 12 juni, 2021

Parkeerbedrijven bij Schiphol hebben het zwaar. Dat is wat de meeste parkeeraanbieders aangeven. Maar niet Comfort Parking, dat het ondanks de coronacrisis bijzonder goed doet. “We hebben snel afgeschaald in het aantal parkeerplaatsen, toen de crisis uitbrak. Dat was even slikken, maar het is achteraf de goede beslissing geweest,” vertellen eigenaren Boukhidous en El Mir. Ze leggen uit hoe het op die manier mogelijk bleef om de beschikbare parkeerplaatsen goed te beveiligen en uitstekende service te blijven bieden. “Dat is voor ons altijd een speerpunt geweest, klanten zijn ons erom gaan waarderen. En dat houden we vol, ook nu het lastig is.”

Shuttlebussen rijden af en aan

Het lijkt de juiste strategie, omdat het parkeerbedrijf niet te maken heeft met de problemen die anderen ervaren. De shuttlebussen rijden er af en aan. Niet in de hoeveelheden zoals dat voor de crisis het geval was, maar het is er bepaald niet rustig.

“Daar zijn we ontzettend blij mee. Dit bewijst voor ons dat we de afgelopen jaren aan een sterk klantenbestand hebben gewerkt. Die ook nu blijven reizen, en daarvoor op zoek zijn naar onze betrouwbare en voordelige parkeerplaatsen,” lichten El Mir en Boukhidous toe.

Vaste klanten die de service waarderen

Het lijken de ondernemers te zijn die het verschil maken. Zij hebben kansen gezien waar anderen vooral problemen zagen. En probeerden vaste klanten te verblijden met dat wat zij de afgelopen jaren het meest belangrijk hebben gevonden.

“We merkten dat vooral onze VIP-service het goed doet en deed. Met ons label VIP Parking bieden we pure professionaliteit en service van de  bovenste plank. Daarmee hebben we de afgelopen jaren meer dan 200.000 klanten laten parkeren.”

Die aanpak lijkt te werken, juist in deze tijd waarin veel reizigers onzekerheid ervaren. De nadruk op goede service,  betrouwbaarheid en veiligheid lijken een schot in de roos.

Testlocatie geopend

Bovendien bleek het niet de enige pijl op de boog van de ondernemers. “We zagen al snel dat het testen een belangrijke toegevoegde waarde zou worden voor reizigers. Zij moeten zich laten testen om op reis te kunnen.”

De ondernemers besloten om een testlocatie op te starten. Er komen dagelijks tientallen reizigers naartoe, die er een PCR-test laten doen. Op die manier helpt het bedrijf reizigers om te testen en daarna veilig en betrouwbaar te parkeren.

Bij SchipholParkeren.com volgen we de ontwikkelingen van de parkeerbedrijven nauwgezet. We zijn trots op wat Comfort Parking voor elkaar krijgt. En hopen natuurlijk dat meer bedrijven de weg omhoog weer weten in te zetten.

Lees meer:

navigate_next Parkeren Schiphol vergelijken