park-and-fly-failliet

Parkeerbedrijf Park and Fly failliet: nog wel parkeerplaatsen bij A4 Parking

Geplaatst op 04 mei, 2021

Parkeerbedrijf bij Schiphol Park and Fly is failliet. Het bedrijf bood shuttle parkeren vanuit Roelofvarendsveen en reed reizigers met busjes naar de luchthaven. De medewerkers van het parkeerbedrijf hebben te horen gekregen dat de coronacrisis hen helaas fataal is geworden. In een e-mail aan medewerkers en klanten valt te lezen: ‘Alle vouchers komen te vervallen en wij kunnen niemand meer betalen. Wij vinden het ontzettend spijtig dat het zo eindigt. De coronaperiode kent wat ons betreft alleen maar verliezers. U bent uw voucher/geld kwijt. Onze medewerkers verliezen hun baan. En wij als ondernemers blijven achter met een persoonlijke schuld.’

Slachtoffer van de coronacrisis

Het parkeerbedrijf lijkt slachtoffer geworden van de coronacrisis. Er wordt al 14 maanden niet of nauwelijks gevlogen, waardoor er ook veel minder reizigers zijn die parkeerplaatsen boeken. De inkomsten zijn opgedroogd, terwijl een deel van de vaste kosten voor de parkeerbedrijven gewoon doorloopt.

Voordelige aanbieder met uitstekende parkeerfaciliteiten

Dat juist Park and Fly failliet is gegaan verrast ons bij SchipholParkeren.com. Het bedrijf scoorde bijvoorbeeld erg goed als het gaat om de parkeerfaciliteiten. Sterker nog, we riepen het bedrijf al eens uit tot de aanbieder met de beste faciliteiten.

De zaken leken er goed op orde, bijvoorbeeld door reizigers de mogelijkheid te bieden de auto overdekt te parkeren. Mogelijk dat dit aan de andere kant juist de ondergang is geweest, omdat de kosten daardoor natuurlijk hoger liggen dan met een niet overdekt terrein.

We hebben Park and Fly natuurlijk benaderd en gevraagd om een reactie. Het bedrijf wil helaas niet reageren. Als we alsnog een reactie van het parkeerbedrijf bij Schiphol ontvangen zullen we dat natuurlijk laten weten.

Budgetlabel A4 Parking nog beschikbaar

Goed om te weten is dat Park and Fly met A4 Parking nog een label had. Het budgetlabel biedt parkeerplaatsen die niet overdekt zijn. Die parkeerplaatsen lijken nog gewoon beschikbaar en te boeken. Wat dat betreft is het mogelijk dat A4 Parking gewoon door blijft gaan met de activiteiten. Of klanten van Park and Fly daar hun auto alsnog kunnen parkeren is op dit moment niet duidelijk.

Ook daarover proberen we contact te krijgen met het parkeerbedrijf. Als er meer duidelijk wordt over hoe het werkt voor klanten die hebben geboekt bij Park and Fly zullen we dat aangeven. Tot die tijd is het verstandig om bij ons op de website een vergelijking te maken en bij een ander betrouwbaar parkeerbedrijf een parkeerplaats bij Schiphol te reserveren. 

Lees meer:

navigate_next Parkeren Schiphol vergelijken