personeelstekort schiphol parkeren

Parkeerbedrijven kampen met personeelstekort: ‘grote uitdaging’

Geplaatst op 01 maart, 2022

De parkeerbedrijven bereiden zich voor op het komende vakantieseizoen, maar zitten met een paar uitdagingen. Allereerst zijn sommige bedrijven beter uit de crisis gekomen dan anderen. Dat betekent in een aantal gevallen dat de capaciteit aan parkeerplaatsen een stuk kleiner is. De grote terreinen stonden lang leeg, dus werden soms deels en soms helemaal afgestoten.

Een aantal parkeerbedrijven bij Schiphol heeft de mogelijkheid om de capaciteit weer op te schalen. Daar is dan wel extra personeel voor nodig, iets dat geen vanzelfsprekendheid vormt. Op het moment is het lastig aan personeel komen. En de werknemers die er zijn moeten vervolgens thuisblijven als ze last hebben van coronaklachten.

‘We verwachten meer reizigers’

De parkeerbedrijven die wij spraken verwachten de komende tijd meer reizigers, en zijn er niet helemaal gerust op. Ze willen graag opschalen, maar kijken aan tegen een beperkte capaciteit én een personeelstekort. Het is in de praktijk soms lastig om de roosters te vullen, mede door werknemers die verplicht in quarantaine moeten. Het is wat dat betreft de hoop dat de pandemie rustiger wordt, als het weer weer beter wordt.

Minder boekingen of wild parkeren

Het aantal boekingen zal de komende tijd oplopen. De vraag is hoe de parkeerbedrijven daarmee omgaan. Een deel van de bedrijven zal te weinig capaciteit hebben of niet het benodigde personeel kunnen verzamelen. Dat kan in de praktijk betekenen dat ze een stop moeten zetten op het aantal boekingen. Andersom kunnen de meer malafide bedrijven ervoor kiezen om weer wild te parkeren, op plekken waar dat eigenlijk niet de bedoeling is.

We kijken kritisch mee voor ons Schiphol Parkeren-keurmerk

De bedrijven die ons Schiphol Parkeren Keurmerk hebben houden we de komende tijd extra goed in de gaten. Het is ook bij toenemende vraag belangrijk dat ze de kwaliteit blijven bieden die ze normaal ook doen. We houden dat goed bij, bijvoorbeeld door regelmatig zelf auto’s te parkeren of aangenomen auto’s van klanten te volgen naar de parkeerlocatie. Op die manier blijven we aantonen welke parkeerbedrijven bij Schiphol betrouwbaar zijn.

Lees meer:

navigate_next Parkeren Schiphol vergelijken