sleutels-afgeven-valet-parking

Kan ik veilig mijn autosleutel afgeven voor valet parking?

Geplaatst op 20 september, 2016

Gebruik maken van valet parking, maar heeft u zorgen over het afgeven van uw sleutel? U bent niet de enige, we zetten de voordelen en eventuele zorgen daarom graag voor u op een rij.

We zorgen er met het Schiphol Parkeren Keurmerk voor dat u kunt rekenen op betrouwbare parkeeraanbieders die geen gekke dingen met de auto doen. Desalniettemin begrijpen we uw zorgen, daarom zetten we de voordelen en de zorgen van het afgeven van uw sleutel graag een op een rij.

Voordelen van het afgeven van de sleutel

Benieuwd naar de voordelen van het afgeven van uw sleutel om gebruik te maken van valet parking? We zetten ze op een rij:

  • Efficiënter en goedkoper parkeren
  • Geen zorgen over de sleutel op vakantie
  • Direct instappen in uw eigen auto

Parkeeraanbieders gebruiken de sleutel van uw auto om deze te verplaatsen en de parkeerlocatie zo efficiënt mogelijk te gebruiken. Daarnaast sorteren ze de auto’s op datum, zodat de auto direct klaar staat op het moment dat u weer aankomt op Schiphol en u graag weer wilt instappen.

Daarnaast hoeft u zich geen zorgen te maken over uw sleutel wanneer u op vakantie bent. De sleutel is in het bezit van de parkeeraanbieder, zodat op vakantie in ieder geval niemand die van u kan stelen. De sleutel wordt bij betrouwbare parkeeraanbieders met het Schiphol Parkeren Keurmerk netjes in een kluis opgeborgen, zodat niemand daar bij kan.

Zorgen over het afgeven van de sleutel

Aan de andere kant gelden er bekende zorgen die leven bij mensen die hun auto laten parkeren en daarvoor de sleutel afgeven:

  • Hoeveel kilometers worden er gereden?
  • Blijven de waardevolle spullen erin liggen?

Het zijn de bekende zorgen waar meer mensen mee zitten. Het is daarom verstandig om bij het overdragen van de auto de kilometerstand te noteren. Het is na afloop dan mogelijk om na te gaan of het aantal gereden kilometers in verhouding is met de afstand van de parkeerlocatie tot aan de luchthaven. Bovendien kunt u de waardevolle spullen in de auto op voorhand (laten) noteren, zodat vanuit beide kanten duidelijk is wat er bij afgifte in de auto ligt en wat er dus ook weer in dient te liggen zodra u de auto ophaalt. Bekijk voordat u een parkeerplaats reserveert de tests en beoordelingen van de verschillende parkeerbedrijven.

Sleutel afgeven is niet verplicht

Het is overigens niet verplicht om de sleutel af te geven op het moment dat u de auto parkeert bij een van de parkeeraanbieders. U kunt als alternatief voor valet parking gebruik maken van shuttle parkeren. In een aantal van de gevallen kunt u de sleutel dan gewoon zelf meenemen, net als bij P3 Lang Parkeren.

Lees meer:

navigate_next Parkeren Schiphol vergelijken