machtsmisbruik-boas-schiphol

Machtsmisbruik door BOA’s op Schiphol gefilmd: onterechte boetes uitgedeeld aan parkeerbedrijven

Geplaatst op 14 december, 2018

Chauffeurs van de bedrijven voor valet parking bij Schiphol hebben het al langer aan de stok met BOA’s op de luchthaven. De laatste tijd nemen de klachten toe, door boetes die onterecht meteen worden uitgeschreven op het moment dat de chauffeurs de auto stoppen om auto’s aan klanten af te kunnen geven.

Verschillende parkeerbedrijven rapporteren onterechte boetes, die meteen worden uitgeschreven op het moment dat de chauffeur de auto stopt. Binnen 10 seconden en op naam van de bestuurder, in plaats van op het kenteken zoals dat gebruikelijk is. Eén van de situaties is gefilmd door een chauffeur, waarna BOA’s hebben aangeboden de boete te verscheuren als de video verwijderd zou worden.

Central parking, King Parking, Royal Parking en meer

De chauffeur van het parkeerbedrijf voor valet parking bij Schiphol parkeerde de auto en kreeg binnen 10 seconden een boete van de BOA’s. Hij besloot het vooral meteen te filmen. Daarop ontstond een vervelende situatie, waarbij een van de BOA’s ook begon te filmen en de andere aangaf dat dit door de chauffeur niet zou zijn toegestaan.

Eén van de BOA’s haalde de marechaussee erbij, die aangaf dat de chauffeur het recht had om op de openbare weg te filmen. Daarop besloten de BOA’s de chauffeur aan te bieden de boete te verscheuren, als hij de video zou verwijderen en die niet zou publiceren. Ze geven daarmee toe dat er onterecht een boete werd uitgeschreven, iets waar meer parkeerbedrijven mee te maken hebben.

Onder andere Central Parking, King Parking en Royal Parking geven aan dat hun chauffeurs te maken hebben met dergelijke situaties. Voordat ze de kans hebben gehad om een auto over te dragen aan de klant of die over te nemen om die te parkeren staat er al een BOA bij. Die schrijft meteen een boete uit, en in een aantal gevallen op de naam van de bestuurder. Het is gebruikelijk omdat op het kenteken te doen, waardoor er sprake lijkt van treiteren van de chauffeurs voor valet parking.

Onterechte boetes uitgedeeld

Woordvoerders van de verschillende parkeerbedrijven geven aan dat er sprake lijkt van treiteren, met onterechte boetes die voor een rechter waarschijnlijk geen stand zullen houden. Dat bewijst het feit dat de BOA’s aanbieden de boete te verscheuren, als de video daarvan niet wordt gepubliceerd.

Sluiting van P2 maakt luchthaven drukker

Het lijkt te maken te hebben met de sluiting van P2 op Schiphol en de komst van 10 nieuwe parkeerbedrijven. Het maakt het parkeren rondom de luchthaven een stuk drukker, net als Kiss & Ride. BOA’s hebben de taak om de situatie onder controle te houden, maar lijken daarvoor de juiste middelen te missen. Hier worden onder andere de chauffeurs van bedrijven voor valet parking bij Schiphol slachtoffer van, iets waar zij veel hinder van ondervinden. Wij houden de situatie goed in de gaten en vragen de parkeerbedrijven zoveel mogelijk beelden te maken van wat er gebeurt, om belangrijk bewijs aan te kunnen voeren.

Volgens een artikel in de telegraaf worden reizigers in de toekomst richting de nieuwe parkeergarage gedwongen, om zo de extra investeringen terug te verdienen.” Valet bedrijven zouden dit plan doorkruisen”. De handhavers hebben ons inziens de toon al gezet door aan de lopende band onterechte boetes uit te delen aan valet bedrijven.

Lees meer:

navigate_next Parkeren Schiphol vergelijken