valet-parking-niet-doen

‘Valet Parking op Schiphol? Niet doen!?’

Geplaatst op 16 juni, 2020

Het was duidelijke taal van de Hoofddorpse burgemeester Marianne Schuurmans: “Neem het openbaar vervoer, laat je wegbrengen door familie of vrienden of parkeer je auto zelf op lang parkeren en ga met de shuttle naar de vertrekhal.” Ze adviseert reizigers om geen gebruik te maken van valet parking op Schiphol, naar aanleiding van de problemen afgelopen zomer.

Maar, wat is er precies gebeurd en betekent dit dat de parkeerbedrijven helemaal niet meer te vertrouwen zijn? We houden de situatie al jaren in de gaten en doen we tests en beoordelen we de actieve parkeerbedrijven. Om u als reiziger een onafhankelijk beeld te schetsen, waarmee u kiest voor een voordelige en betrouwbare parkeerplaats bij de luchthaven.

Wat is er precies gebeurd?

Belangrijk om te weten: wat is er precies gebeurd afgelopen zomer? Er bleek sprake van een aantal malafide parkeerbedrijven, die het imago van de rest van de sector grote schade hebben aangedaan.

Een paar van de bedrijven hield zich aan geen van de (ongeschreven) regels en veroorzaakte daarmee veel chaos op de luchthaven. Door schade aan auto’s, wildparkerende chauffeurs op plekken waar dat niet is toegestaan en chauffeurs die helemaal niet kwamen opdagen.

Goed om te weten is dat al deze malafide parkeerbedrijven inmiddels weer zijn gestopt. Ze hebben de zakken gevuld tijdens de drukste maanden van het jaar. Geen van hen is nog actief bij luchthaven Schiphol, al houden we de situatie natuurlijk nauwlettend in de gaten.

Betrouwbare parkeerbedrijven

Wat er over is gebleven zijn de betrouwbare parkeerbedrijven. Die er al jarenlang parkeerplaatsen aanbieden, waar eigenlijk nooit klachten over zijn geweest. Zelfs sinds dat ze in 2017 voor het eerst helemaal vol zaten geboekt was er niets aan de hand. Jaar na jaar bieden ze parkeerplaatsen aan, zowel voor lang parkeren als op basis van valet parkeren. Voor reizigers die via Schiphol vliegen en hun auto op een goedkope manier willen parkeren.

Wij houden de situatie met de parkeerbedrijven goed in de gaten. Door er onze eigen auto’s te parkeren en beoordelingen te schrijven. Door het nieuws bij te houden en daar in de media over te rapporteren, zoals we afgelopen jaar deden bij bijvoorbeeld De Telegraaf en in andere media.

Parkeren op Schiphol: belangrijke tips

De burgemeester van Hoofddorp wil reizigers met een aantal handige tips graag helpen. Ze adviseert om de kilometerstand en het benzineniveau te noteren voordat de chauffeur de auto overneemt. En om foto’s te maken van de schade of voor lang parkeren te controleren of het gaat om een afgesloten terrein.

Uitstekende tips, die we bij SchipholParkeren op basis van onze jarenlange ervaring graag verder aanvullen. Met de beste tips om veilig te parkeren op Schiphol, zowel voor lang parkeren als voor valet parking.

Lees meer:

navigate_next Parkeren Schiphol vergelijken