blue parking

Vergunning Blue Parking afgewezen: niet meer boekbaar

Geplaatst op 22 december, 2017

blue parkingDe gemeente Amstelveen heeft de vergunning voor Blue Parking afgewezen. Deze is niet verlengd, waardoor het niet meer mogelijk is om er een parkeerplaats te boeken. Klanten die al geboekt hadden moeten een andere parkeerplaats reserveren en kunnen hun geld terugvragen.

In mei 2016 kreeg Blue Parking een vergunning van de gemeente. Toen al was duidelijk dat het wellicht zou gaan om een tijdelijke overeenkomst. Het bedrijf ging er desalniettemin vanuit dat het zou lukken om de vergunning voor een langere tijd te behouden. Dat is helaas niet gelukt. Dit betekent het einde van het parkeerbedrijf, dat op zoek zal moeten gaan naar een nieuwe locatie.

Vergunning niet verlengd

De gemeente Amstelveen was al langer niet blij met de groei van het aantal parkeerbedrijven. Dit komt onder andere door het sluiten van P2 op Schiphol en de slechts gedeeltelijke uitbreiding van P1. Daardoor is het op de luchthaven zelf een stuk drukker geworden. Verschillende parkeerbedrijven proberen daarop in te spelen, maar worstelen ondertussen met de capaciteit die zij te bieden hebben.

Blue Parking slaagde er in 2016 in een vergunning te verkrijgen om de auto’s in Amstelveen te kunnen parkeren. Dat is nu niet meer het geval, waardoor er in collectieve zin nog minder parkeerplaatsen beschikbaar zijn.

Opvallend is het wel dat Blue Parking een jaar geleden nog besloot te investeren in een overdekte parkeerplaats. Er zijn veel kosten in gaan zitten, die nu slechts voor een tijdelijke periode gemaakt blijken te zijn. De gemeente heeft de stekker eruit getrokken, waardoor reizigers op zoek zullen moeten naar een andere parkeerlocatie voor hun auto.

Niet langer parkeren bij Blue Parking

Het is niet langer mogelijk om een parkeerplaats te boeken bij Blue Parking. Dat betekent dat reizigers op zoek zullen moeten naar een andere parkeerlocatie, indien zij van plan zijn om hun auto door middel van valet parking of shuttle parking neer te zetten. Het was een stuk goedkoper dan bij Schiphol zelf. Gelukkig zijn er ook andere parkeerbedrijven in de buurt beschikbaar, nu het niet meer mogelijk is om de boekingen te doen bij Blue Parking.

Andere parkeerbedrijven: Schiphol Parkeren Keurmerk

Reizigers die zoeken naar een goedkope parkeerplaats bij Schiphol kunnen gebruik maken van de andere parkeeraanbieders die er beschikbaar zijn. Het is daarbij verstandig om goed te kijken naar het Schiphol Parkeren Keurmerk. Dat biedt geen garantie op een vergunning die actief blijft. Het zorgt er wel voor dat klanten kunnen rekenen op betrouwbare parkeerbedrijven.

Het is nog niet duidelijk hoe Blue Parking de situatie zal oplossen. Mogelijk komt er een doorstart op een andere locatie. Aan de andere kant blijkt het de laatste tijd lastig om een vergunning te krijgen. Veel van de gemeenten in de buurt van Schiphol zijn van mening dat ze reeds voldoende plaatsen bieden aan de parkeerbedrijven.

navigate_next Parkeren Schiphol vergelijken