central-parking-amstelveen

Handhaving gemeenten leidt tot grote consolidatieslag parkeerbedrijven Schiphol

Geplaatst op 28 december, 2017

parkeren-schiphol-gemeenteVorig jaar vonden er verschillende overnames en faillissementen plaats in de branche voor parkeerbedrijven bij Schiphol. Ook dit jaar is er weer sprake van veel beweging en verandering, waardoor we kunnen spreken van een behoorlijke consolidatieslag. Dat heeft grotendeels te maken met de strikte richtlijnen en regels vanuit de gemeenten in de omgeving. Bovendien lijkt de markt voor parkeerbedrijven zich te professionaliseren. Het goedkoop parkeren bij Schiphol is bij steeds meer mensen bekend, nu is het aan de parkeerbedrijven om zich op een professionele wijze te presenteren.

Overnames en faillissementen in 2016

In 2016 zagen we bijvoorbeeld Euroland Parking failliet gaan en werd Vakantie Parking al snel overgenomen door Comfort Parking. Het waren twee opvallende veranderingen, die aangaven dat er wat stond te gebeuren binnen de branche. Vervolgens zagen we bijvoorbeeld Blue Parking verhuizen naar een nieuwe locatie in Amstelveen en werd Central Parking overgenomen door een nieuwe eigenaar .

Daarmee was het in 2016 overigens nog niet gedaan voor de verschillende parkeerbedrijven, het vat bleek nog niet leeg te zijn. Sky-Park zorgde er in twee instanties voor dat het jaar nog een behoorlijk staartje kreeg. Eerst verhuisde het bedrijf naar een nieuwe locatie in Aalsmeer. Daarna werd het bedrijf overgenomen door Met en Co, waarmee duidelijk werd dat dit bedrijf zich binnen de branche voor het parkeren bij Schiphol wil gaan profileren.

En wie dacht dat het met de veranderingen en overnames in 2016 gedaan zou zijn heeft het mis, want ook in 2017 ging dit voorlopig gewoon door. Al in het begin van dit jaar werd bijvoorbeeld een vergunning voor Central Parking afgewezen, waardoor het bedrijf besloot om te verhuizen naar Amstelveen. Daarna werden Budget Shuttle en Budget Valet overgenomen door een nieuwe eigenaar en besloot Met en Co zowel Autohotel als Automotel aan het eigen op te bouwen portfolio toe te voegen. Vervolgens verhuist Central Parking opnieuw, dit keer naar een locatie in Amsterdam Westpoort. Tenslotte heeft de gemeente een nieuwe vergunning voor Blue Parking afgewezen waardoor het bedrijf zonder nieuwe locatie genoodzaakt lijkt te moeten stoppen.

Meer professionalisering voor parkeren bij Schiphol

Het zijn deels de richtlijnen en regels van de gemeenten die er toe leiden dat er sprake is van veel beweging. Daarnaast is er duidelijk te zien dat de parkeerbedrijven bij Schiphol zich steeds meer op een professionele wijze presenteren.

De verschillende bedrijven combineren valet parking en shuttle parkeren. We verwachten bij Schiphol Parkeren dat er uiteindelijk een aantal grote en professionele parkeeraanbieders overblijven. Zij kunnen de handen ineen slaan om meer te gaan samenwerken of zullen een prooi zijn voor grotere spelers zoals Met en Co.

Lees meer:

navigate_next Parkeren Schiphol vergelijken